Hurkacz ustavil Kyrgiosa v Montrealu

Poljski teniški igralec Hubert Hurkacz je v pretekli noči prekinil izjemen niz Avstralca Nicka Kyrgiosa na poti do polfinala odprtega prvenstva Kanade v Montrealu. Hurkacz je Kyrgiosa, ki je dobil zadnjih 15 od 16 dvobojev, premagal s 7:6 (4), 6:7 (5) in 6:1.

Petindvajsetletni Poljak je po izenačenem dvoboju v prvih dveh nizih v tretjem s hitrim odvzemom servisa Avstralca le našel pod do prevlade. Avstralec je pred tem dvobojem dosegel izjemen niz z uvrstitvijo v finale Wimbledona, z zmago na turnirju v Washingtonu in z zmago nad prvim igralcem sveta Rusom Danilom Medvedjevom na tem turnirju.

V polfinalu se bo deseti igralec na svetovni lestvici pomeril z Norvežanom Casperjem Ruudom, ki je s 6:1 in 6:2 bil boljši od domačina Felixa Auger-Aliassima.

V drugem polfinalu se bosta pomerila na turnirju nepostavljeni Britanec Daniel Evans, ki je premagal Američana Tommyja Paula z 1:6, 6:3 in 6:4, in Španec Pablo Carreno Busta. Triindvajseti igralec sveta je bil s 7:6 (4) in 6:1 boljši od Britanca Jacka Draperja.