Hrvaška prva polfinalistka Davisovega pokala

Hrvaška teniška reprezentanca se je kot prva uvrstila v polfinale zaključnega turnirja Davisovega pokala. V Torinu je z 2:1 po obračunu dvojic premagala Italijo. Odločilno točko sta prispevala najboljša igralca dvojic v sezoni 2021 Nikola Mektić in Mate Pavić.

Olimpijska prvaka in zmagovalca letošnjega Wimbledona sta s 6:3, 6:4 zanesljivo ugnala Fabia Fogninija in Jannika Sinnerja ter Hrvaški priigrala nastop v polfinalu.

Pred tem je Borna Gojo v prvem obračunu pripravil presenečenje proti Lorenzu Sonegu, ki je na lestvici ATP kar 252 mest boljši od 23-letnega Hrvata, ki zaseda 279. mesto med posamezniki. Gojo je slavil s 7:6 (2), 2:6, 6:2.

Hrvatom je dobro kazalo tudi na drugem posamičnem obračunu, Marin Čilić je namreč dobil prvi niz proti Sinnerju s 6:3, v drugem pa serviral za zmago. Mladi Italijan se je na veselje domačega občinstva vrnil, izenačil obračun, potem pa sta stvari v svoje roke vzela Mektić in Pavić.

V polfinalu se bo Hrvaška, sicer zmagovalka Davisovega pokala v letih 2005 in 2008, pomerila z boljšim iz obračuna med Srbijo in Kazahstanom, ki bo v sredo v Madridu.

Preostala para sta Rusija – Švedska (2. december/Madrid) in Velika Britanija – Nemčija. Britanci s Cameronom Norriejem in Nemci brez Alexandra Zvereva se bodo danes pomerili v Innsbrucku.

* Izidi Davisovega pokala:
- četrtfinale:
- ponedeljek, 29. november (Torino):
HRVAŠKA - ITALIJA
Borna Gojo - Lorenzo Sonego 7:6 (2), 2:6, 6:2;
Marin Čilić - Jannik Sinner 3:6, 7:6 (4), 6:3;
Nikola Mektić/Mate Pavić - Fabio Fognini/Jannik Sinner 6:3, 6:4.

- torek, 30. november (Innsbruck):
Velika Britanija - Nemčija

- sreda, 1. december (Madrid):
Srbija - Kazahstan

- četrtek, 2. december (Madrid):
Rusija - Švedska