Hercogova po osvojenem nizu popustila, hiter konec tudi za Klepačevo

Slovenska teniška igralka Polona Hercog Indian Wells zapušča brez zmage. Mariborčanka je dvoboj 1. kola proti Latvijki Anastasiji Sevastovi pričela dobro, vodila s 6:3 in 1:0, nato pa do konca dvoboja osvojila le še eno igro. 

Polona Hercog po dobrem začetku popustila. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

V petem medsebojnem dvoboju je Hercogova še četrtič morala priznati premoč Sevastovi. Ta je v Indian Wellsu prekinila niz šestih zaporednih porazov, a na začetku ni kazalo, da bo temu tako.

Mariborčanka je namreč dobro vstopila v dvoboj, prvi niz brez napak pri svojem začetnem udarcu dobila s 6:3, pripadla pa ji je tudi prva igra v drugem nizu. Od tedaj naprej je Hercogova v drugem nizu osvojila le še šest točk, Sevastova pa je na drugi strani drvela proti prepričljivi zmagi. V zadnjem nizu je delo dokončala kar brez izgubljene igre.

Nesrečen poraz Klepačeve in Jurakove

V četrtek sta se v Kaliforniji na igrišče podali tudi Andreja Klepač in Darija Jurak, ki sta v tekmi 1. kola tesno klonili proti romunski navezi Halep S./Ruse G. Hrvaško-slovenska dvojica, ki v zaključku sezone lovi pomembne točke za preboj na zaključni turnir najboljših osmih parov sezone, je tako v prvem kot tudi v drugem nizu imela na voljo vsaj eno žogico za niz, a je ni uspela izkoristiti.

Edina Slovenka, ki še lahko zabeleži zmago na letošnjem turnirju v Indian Wellsu, je Tamara Zidanšek, ki se bo šele v soboto predstavila proti Hrvatici Ani Konjuh (78. igralka sveta). Zmagovalka se bo prebila med najboljših 32 na turnirju.

WTA 1000 Indian Wells (ZDA, $8.761.725, trda podlaga, zunaj), posamezno, 1. kolo
Zidanšek T. (Slo/26) prosto
Hercog P. (Slo) – Sevastova A. (Lat) 6:3, 2:6, 0:6

2. kolo
Zidanšek T. (Slo/26) – Konjuh A. (Hrv) [9.10.]

Dvojice
1. kolo: (7)Jurak D./Klepač A. – (WC)Halep S./Ruse G. 5:7, 6:7(7)