Halepova v finalu domačega turnirja proti Kontaveitovi

Romunka Simona Halep in Estonka Anett Kontaveit sta finalistki turnirja v romunskem Cluju z nagradnim skladom 235.238 ameriških dolarjev. Halepova bo 40. igrala v finalu turnirjev serije WTA, lovila pa bo 23. lovoriko in prvo letos. Kontaveitova bo 13. v finalu, ob osvojeni lovoriki pa bi se uvrstila tudi na zaključni turnir najboljše osmerice.

Tam si je mesto že zagotovilo sedem igralk, zadnja vstopnica pa bo pripadla bodisi Kontaveitovi bodisi Tunizijki Ons Jabeur. Slednja je morala ta teden zaradi rahle poškodbe odpovedati nastop na turnirju v italijanskem Courmayeurju, s čimer je Kontaveitovi ponudila priložnost, da jo z morebitnim naslovom “pet pred dvanajsto” prehiti in si zagotovi mesto v mehiški Guadalajari.

Petindvajsetletna Estonka danes ni imela težav s Švedinjo Rebecco Peterson. Ugnala jo je s 6:3, 6:2 po vsega uri in treh minutah. Težji zalogaj pa bo v finalu domačinka Simona Halep, ki se po številnih težavah s poškodbami vrača v pravo formo.

Tridesetletna domačinka je v polfinalu zanesljivo s 6:0, 6:1 ugnala Ukrajinko Marto Kostjuk, ki je v četrtfinalu izločila zmagovalko OP ZDA, Britanko Emmo Raducanu.

Halepova, ki ni v igri za nastop v Guadalajari, je nazadnje turnirsko zmago slavila septembra lani na peščenem turnirju v Rimu, medtem ko bo Kontaveitova v letu 2021 igrala že v šestem finalu. Štirikrat je vpisala zmago, enkrat pa izgubila. V zadnjih dveh mesecih je izgubila le dva od 20 obračunov na najvišji ravni.

– Cluj, WTA (235.238 ameriških dolarjev):
– polfinale:
Simona Halep (Rom/1) – Marta Kostjuk (Ukr/6) 6:0, 6:1;
Anett Kontaveit (Est/2) – Rebecca Peterson (Šve) 6:3, 6:2.