Gauffova in Trevisanova prvič v polfinalu, Zverev boljši od Alcaraza

Na odprtem prvenstvu Francije so danes potekali prvi četrtfinalni dvoboji tako v ženski kot moški konkurenci. Američanka Coco Gauff je premagala rojakinjo Sloane Stephens, Italijanka Martina Trevisan pa je presenetila 17. nosilko Leylah Fernandez. Tretji igralec sveta Alexander Zverev je po več kot treh urah dvoboja premagal Carlosa Alcaraza.

Zverev je tako ponovil lansko uvrstitev v polfinale Roland Garrosa. Tokrat je v četrtfinalu premagal šestega nosilca Španca Carlosa Alcaraza s 6:4, 6:4, 4:6 in 7:6 (7). “Tekma se je obračala v njegovo korist. Zelo sem vesel, da sem dobil to podaljšano igro,” je dejal Nemec, ki je prvič v karieri na turnirjih za grand slam premagal igralca znotraj najboljše deseterice na lestvici ATP.

“Upam, da lahko osvojim grand slam, preden nas začne Alcaraz premagovati in ne bomo več imeli možnosti,” je o talentiranem 19-letniku dejal Zverev. V zadnjem, četrtem nizu je Nemec serviral za zmago, a priložnosti ni izkoristil in se je kasneje pošteno namučil v podaljšani igri.

Zverev je dvoboj sicer začel suvereno z dvema osvojenima nizoma, a se je mladi Španec kmalu prebudil in zmagal tretji niz. Po zgrešeni priložnosti Zvereva za zmago je v četrtem nizu Alcaraz vodil s 6:5, vendar mu ni uspelo izsiliti odločilnega petega niza.

V ženski konkurenci sta si polfinale priigrali Američanka Coco Gauff in Italijanka Martina Trevisan. Gauffova, ki je 18. nosilka, je premagala rojakinjo Sloane Stephens, finalistko Pariza leta 2018, s 7:5 in 6:2. “Počutim sem srečno. Lani sem tu doživela težak poraz, ki pa me je naredil močnejšo,” je dejala Američanka.

Dvoboj je hitro v drugi igri začela z odvzemom servisa in že vodila s 3:0, a se je rojakinja Stephensova vrnila na 5:5. Na koncu je prvi niz dobila z rezultatom 7:5. V drugem nizu je 18-letnica vodila s 5:1, ko je Stephensova zabeležila odvzem servisa, a je bilo to za njo premalo. Gauffova je dobila tudi drugi niz s 6:2.

Manjše presenečenje je pripravila Martina Trevisan, 59. na letvici WTA, ki je po zmagi nad 17. nosilko Kanadčanko Leylah Fernandez prišla do največjega uspeha na turnirjih za grand slam. Po dveh urah in 21 minutah je zmagala s 6:2, 6:7 (3) in 6:3.

Prvi niz je Italijanka dobila brez večjih težav, v drugem pa je imela na voljo zaključno žogico pri rezultatu 5:4, a te ni znala izkoristiti. “Bila sem zelo živčna, ko sem imela na voljo zaključno točko. Z mislimi sem že bila v polfinalu,” je dejala Trevisanova, ki je drugi niz na koncu izgubila v podaljšani igri. V odločilnem tretjem nizu pa je znova brez pretiranih težav zmagala s 6:3.

Gauffova in Trevisanova bosta v četrtkovem polfinalu igrali med seboj. Zverev pa se bo v petek pomeril proti zmagovalcu dvoboja Novak Đoković – Rafael Nadal.