Garcia in Kvitova finalistki ženskega turnirja v Cincinnatiju

Francoska kvalifikantka Caroline Garcia je v polfinalu teniškega turnirja WTA v Cincinnatiju z nagradnim skladom 2.527.250 dolarjev (2,517 milijona evrov) izločila šesto nosilko Belorusinjo Arino Sabalenka. Za naslov se bo pomerila z nepostavljeno Čehinjo Petro Kvitovo.

Garcia je v polfinalu uspešno prestala tudi dve prekinitvi zaradi dežja – skupaj s prekinitvami je dvoboj trajal štiri ure – in s 6:2, 4:6 ter 6:1 premagala Sabalenko. S tem je Francozinja postala prva kvalifikantka v zgodovini mastersa, ki se bo borila za naslov.

“Kakšen dan je bil to. Včeraj sem bila navdušena nad tem, da sem prišla do polfinala, zdaj sem naredila še stopničko več in ni še konec,” je po zmagi nad belorusko tekmico dejala 35. igralka sveta.

“Arina je zahtevna tekmica, zelo hitra in močna. V težkih vremenskih razmerah sva odigrali nekaj izjemno težkih točk. Nikoli nisva vedeli, ali se bova za naslednjo vrnili na igrišče ali ne. Nekako nama je uspelo,” je še dejala Garcia.

“Nihče ne bi tega pričakoval. Občutek je čudovit. Za menoj je dolga pot v Cincinnatiju, na katero sem ponosna. Vesela sem, da je še ni konec,” je dodala Francozinja, ki bo v finalu prekrižala lopar s Kvitovo.

Slednja je v polfinalu s 6:7 (6), 6:4 in 6:3 po dveh urah in 20 minutah premagala Američanko Madison Keys. Dvakratna zmagovalka Wimbledona, ki je v Cincyju dvakrat nastope končala v polfinalu (2012, 218), bo v finalu lovila 30. naslov v karieri.

“To je bila neverjetna tekma. Pričakovala sem, da bo težka, a ne tako težka,” je po zmagi dejala Kvitova in dodala: “Na koncu sem bila zelo čustvena, tekma je bila psihično izjemno težka.”

Čehinja se bo na ponedeljkovi lestvici WTA vrnila med prvih 20.

* Cincinnati, WTA (2.527.250 dolarjev):
– polfinale:
Petra Kvitova (Češ) – Madison Keys (ZDA) 6:7 (6), 6:4, 6:3;
Caroline Garcia (Fra) – Arina Sabalenka (Blr/6) 6:2, 4:6, 6:1.