Gael Monfils odpovedal svoj nastop v Parizu

Francoski teniški igralec Gael Monfils ne bo nastopil na turnirju za gradn slam v Parizu. Nastop na Rolandu Garrosu je odpovedal zaradi operacije desne pete, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Monfils, ki je 22. igralec sveta, je leto začel dobro. Osvojil je turnir ATP v Adelaide in na odprtem turnirju Avstralije prišel do četrtfinala. V naslednjih mesecih mu ni uspelo dlje od osmine finala na turnirju ATP Masters 1000 v Indian Wellsu, v Miamiju in Madridu pa se mu ni uspelo prebiti dlje od drugega kroga.

“Na žalost vam moram povedati, da ne bom nastopil na turnirju v Lyonu in Parizu. Imam problem z desno peto, ki mi onemogoča dobro premikanje po terenu. Ravno zato sem se odločil, da grem ta teden na manjši operativni poseg in poskušam rešiti to težavo,” je povedal Monfils.

Petintridesetletnik ni nikoli nastopil v finalu turnirja za grand slam. Njegov največji uspeh na tovrstnih turnirjih sta dva nastopa v polfinalu, leta 2008 je nastopil v polfinalu Rolanda Garrosa in leta 2016 v polfinalu odprtega prvenstva ZDA.