Finančna pomoč za najboljše na državnih prvenstvih

Tenis Slovenija se je skupaj s Strokovnim svetom TS tudi letos odločila, da bodo na državnih prvenstvih v mladinskih kategorijah zmagovalci in finalisti prejeli finančno pomoč.

 

 

Pomoč bo dodeljena najboljšim v kategorijah do 14, 16 in 18 let, ne pa tudi do 12. let.

Zmagovalec državnega posamičnega prvenstva v teh treh kategorijah bo tako prejel 750 evrov direktne finančne pomoči za svoj tekmovalni program s strani Tenis Slovenija. Finalist državnega posamičnega prvenstva pa bo prejel 250 evrov direktne finančne pomoči za svoj tekmovalni program s strani Tenis Slovenija.

“Gre za sofinanciranje mednarodnega programa tekmovanj mladinskih reprezentantov. Prejemniki pomoči lahko porabijo denar za svoj tekmovalni program. Za plačilo treningov, trenerja, letalskih kart, hotela, prijavnine. S tem tudi poudarimo oziroma ovrednotimo pomembnost državnega prvenstva. Ob tem pa tudi postavimo nek objektiven kriterij za dodelitev finančnih sredstev. To je naša usmeritev v zadnjih treh letih, v tej smeri pa bomo delovali tudi v prihodnosti,” je rekel predsednik Strokovnega sveta pri Tenis Sloveniji Marko Por.

Pogoj za prejem finančne pomoči je podpisana pogodba s Tenis Slovenija in nastopanje pod zastavo Slovenije na mednarodnih tekmovanjih.

Omenjeno velja samo za poletna državna prvenstva do 14, 16 in 18 let ter Masterse do 14, 16 in 18 let.