Finančna pomoč za najboljše na državnih prvenstvih

Tenis Slovenija se je skupaj s Strokovnim svetom TS tudi letos odločila, da bodo na državnih prvenstvih v mladinskih kategorijah zmagovalci in finalisti prejeli finančno pomoč.

 

 

Pomoč bo dodeljena najboljšim v kategorijah do 14, 16 in 18 let, ne pa tudi do 12. let.

Zmagovalec državnega posamičnega prvenstva v teh treh kategorijah bo tako prejel 750 evrov direktne finančne pomoči za svoj tekmovalni program s strani Tenis Slovenija. Finalist državnega posamičnega prvenstva pa bo prejel 250 evrov direktne finančne pomoči za svoj tekmovalni program s strani Tenis Slovenija.

“Gre za sofinanciranje mednarodnega programa tekmovanj mladinskih reprezentantov. Prejemniki pomoči lahko porabijo denar za svoj tekmovalni program. Za plačilo treningov, trenerja, letalskih kart, hotela, prijavnine. S tem tudi poudarimo oziroma ovrednotimo pomembnost državnega prvenstva. Ob tem pa tudi postavimo nek objektiven kriterij za dodelitev finančnih sredstev. To je naša usmeritev v zadnjih treh letih, v tej smeri pa bomo delovali tudi v prihodnosti,” je rekel predsednik Strokovnega sveta pri Tenis Sloveniji Marko Por.

Pogoj za prejem finančne pomoči je podpisana pogodba s Tenis Slovenija in nastopanje pod zastavo Slovenije na mednarodnih tekmovanjih.