Finale v Adelaide povsem ameriški

Ameriški teniški igralki Alison Riske in Madison Keys sta finalistki turnirja serije WTA v avstralskem mestu Adelaide z denarnim skladom 239.477 ameriških dolarjev. Riskejeva je napredovala po predaji slovenske igralke Tamare Zidanšek, Keysova pa je premagala 17-letno rojakinjo Coco Gauff.

Povsem ameriški obračun v polfinalu je odločil tretji niz, ki ga je s 7:5 dobila Keysova, sicer finalistka OP ZDA 2017. Starejša od obeh Američank je prvi niz izgubila s 3:6, nato pa osvojila drugega s 6:2. Keysova (87. WTA) bo v 11. finalu v karieri igrala za šesto lovoriko. Nazadnje je slavila avgusta 2019 v Cincinnatiju.

Prvi obračun, ki bi moral biti v zgodnjih urah po slovenskem času, je brez boja pripadel Riskejevi, potem ko ga je Zidanškova predala zaradi poškodbe trebušne mišice. Sedeminpetdeseta igralka sveta bo tako igrala v 12. finalu, doslej pa je slavila trikrat. Lani je denimo izgubila v finalu portoroškega WTA turnirja, pred dobrima dvema mesecema pa je osvojila turnir v avstrijskem Linzu.

* Adelaide 2, WTA (239.477 ameriških dolarjev):
– polfinale:
Alison Riske (ZDA) – Tamara Zidanšek (Slo/4) brez boja;
Madison Keys (ZDA) – Coco Gauff (ZDA/3) 3:6, 6:2, 7:5.