Federer: Upam, da se lahko še enkrat vrnem v Wimbledon

Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer je na posebni slovesnosti ob 100. obletnici osrednjega igrišča v Wimbledonu dejal, da upa vsaj še na en nastop na sveti travi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Osemkratni zmagovalec grand slama v Wimbledonu, skupno pa lastnik 20 lovorik na največjih turnirjih na svetu že eno leto ni igral na turneji, potem ko je moral avgusta lani vnovič na operacijsko mizo zaradi poškodbe kolena.

“Upam, da se lahko še enkrat vrnem na to igrišče, resnično pogrešam vse tole,” je dejal 40-letni Švicar na posebni slovesnosti na osrednjem igrišču v All England Clubu.

Federer, ki bo 8. avgusta praznoval 41. rojstni dan, je nazadnje igral prav v Wimbledonu, ko ga je v lanskem četrtfinalu premagal Poljak Hubert Hurkacz. Po zadnjih informacijah naj bi se na igrišča vrnil prav v Londonu na Laverjevem pokalu v mesecu septembru, nato pa si želi nastopiti na domačem turnirju v Baslu.

Na prireditvi je med številnimi zdajšnjimi in nekdanjimi teniškimi zvezdniki sodeloval tudi Novak Đoković. Srbski as se letos poteguje za sedmi naslov v Wimbledonu, s čimer bi se izenačil z domačinom Williamom Renshawom (vsi naslovi pred odprto ero) in Američanom Petom Samprasom.