Federer tudi po 14 mesecih premora najbolje plačani teniški igralec na svetu

Nekdanji prvi igralec sveta Roger Federer, ki je zaradi poškodb z igrišč odsoten že skoraj 14 mesecev, je še vedno najboljše plačani tenisač na svetu, avstrijska tiskovna agencija Apa povzema revijo Forbes.

Gospodarski magazin Forbes je 41-letnega Švicarja še 17. leto zaporedoma uvrstil na prvo mesto seznama. Pri magazinu ocenjujejo, da je Švicar v preteklem letu zaslužil okrog 90 milijonov ameriških dolarjev.

Za Federerja je revija uvrstila Japonko Naomi Osaka (56,2 milijona), sledijo pa Američanka Serena Williams (35,1) Španec Rafael Nadal (31,4) in Srb Novak Đokovic (27,1). Revija ocenjuje, da je najboljša deseterica tenisačev lani zaslužila 316 milijonov dolarjev, od tega 285 milijonov izven igrišč.

Vse kaže, da so za najboljše nagradni skladi vse manj pomembni in da je trend rasti denarnih nagrad pomemben predvsem za ostale igralce.

Serena Williams, ki se v prihodnjih dneh v New Yorku poslavlja od tekmovalnega tenisa, je po oceni revije v karieri zaslužila 440 milijonov dolarjev. Federer naj bi jih zaslužil 1,09 milijarde. To je v športu uspelo tudi ameriškemu golfistu Tigerju Woodsu (1,72), portugalskemu nogometašu Cristianu Ronaldu (1,24), ameriškemu košarkarju LeBronu Jamesu (1,16) in argentinskemu nogometašu Lionelu Messiju (1,15).