Federer: Bil bi neverjetno presenečen, če bi zaigral v Wimbledonu

Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer načrtuje vrnitev na igrišča šele prihodnje poletje, sam ne verjame, da bo zaigral že na londonski sveti travi. “Bil bi neverjetno presenečen, če bi zaigral v Wimbledonu. To je resnica,” je za švicarsko medijski podjetje Tamedia dejal 40-letni tenisač.

Še enkrat je poudaril, da nastop v Melbournu na odprtem prvenstvu Avstralije sploh ne pride v poštev, poročajo agencije. Wimbledon je na sporedu konec junija, Melbourne pa že sredi januarja. “Moram ostati potrpežljiv, da se rana zaceli,” je v zvezi z vrnitvijo na igrišča povedal osemkratni zmagovalec turnirja v Londonu.

Federer še vedno počiva po tretji operaciji kolena, nazadnje pa je letos igral prav v Wimbledonu, kjer je izpadel v četrtfinalu. Kot pravi, mu zdravniki napovedujejo, da bo januarja lahko počasi začel s tekom, nato pa tudi s prvimi lažjimi treningi na igrišču. Pravi treningi bodo na vrsti marca, morda šele aprila.

“O svojih športnih ambicijah lahko povem, da bi rad še enkrat videl, kaj na igrišču zmorem. Za to se borim in sem zelo motiviran,” je še dejal zmagovalec 20 turnirjev za grand slam, ki je zadnjega dobil leta 2018 v Avstraliji.