Favoriti v treh nizih v tretji krog Wimbledona

Španec Carlos Alcaraz, Rus Danil Medvedjev in Danec Holger Rune so se zanesljivo uvrstili v tretji krog tretjega turnirja sezone za grand slam v Wimbledonu. Tekmece so premagali v treh nizih. Napredovali sta tudi Belorusinja Arina Sabalenka in Čehinja Petra Kvitova.

Prvi igralec sveta iz Španije je premagal Francoza Alexandra Müllerja s 6:4, 7:6, 6:3, tretji nosilec Medvedjev je bil boljši od Adriana Mannarina s 6:3, 6:3, 7:6, Rune, šestopostavljeni igralec, pa od Španca Roberta Carballesa Baene s 6:3, 7:6 in 6:4.

Dvakratna zmagovalka Wimbledona (2011, 2014) Petra Kvitova (9. nosilka) je dvakrat s 6:2 odpravila Belorusinjo Aleksandro Sasnovič, precej več dela pa je imela druga nosilka in zmagovalka letošnjega OP Avstralije Arina Sabalenka, ki je Rusinjo Varvaro Gračevo, ki zdaj nastopa pod zastavo Francije, premagala po dveh urah z 2:6, 7:5 in 6:2.

Popoldan in zvečer bodo v Wimbledonu med drugimi nastopili Srb Novak Đoković (2.), Grk Stefanos Cicipas (5.), Italijan Jannik Sinner (8.) Poljakinja Iga Swiatek (1.), Američanka Jesica Pegula (4.), Francozinja Caroline Garcia (5.) in Tunizijka Ons Jabeur (6.).