FANTASTIČNO: Slovenija po veliki zmagi nad Kitajsko v finalu kvalifikacij za svetovno skupino v pokalu BJK!

Slovenska ženska teniška reprezentanca je pripravila prvovrstno presenečenje, saj je v polfinalu kvalifikacij za zaključni turnir pokala Billie Jean King leta 2023 premagala Kitajsko, ki je v Velenje pripotovala s štirimi igralkami iz prve stoterice. Slovenski junakinji sta bili Kaja Juvan, 88. na lestvici WTA, in Nina Potočnik, 270. na svetu.

 

V Velenju veliko slavje slovenske ženske reprezentance. (Foto: Matic Klanšek Velej / Sportida)

Drugi dan tekmovanja v Beli dvorani je Ljubljančanka Kaja Juvan dobila obračun prvorangiranih igralk obeh reprezentanc proti 25. tenisačici na računalniški razpredelnici Qinwen Zheng z 2:6, 7:6 in 6:3, tretjo točko in skupno zmago pa je Sloveniji prinesla Nina Potočnik s Ptuja, ki je s 6:3 in 6:2 premagala 50. igralko na svetu Xiyu Wang.

Slovenija je z zmago napredovala v finale kvalifikacij za zaključni turnir svetovne skupine pokala Billie Jean King (BJK) novembra 2023. Na tem turnirju, ki trenutno poteka v Glasgowu, nastopa dvanajst najboljših reprezentanc na svetu, aprila prihodnje leto pa se bo šestnajst ekip, med njimi tudi Slovenija, potegovalo za osem prostih mest na zaključnem turnirju.

Dvoboj v Velenju se je končal z izidom 3:1, saj igro dvojic niso odigrale.

* Velenje: Slovenija – Kitajska 3:1

– petek, 11. november:
Nina Potočnik – Qinwen Zheng 6:7 (1), 3:6
Kaja Juvan – Xinyu Wang 6:3, 6:1

– sobota, 12. november:
Kaja Juvan – Qinwen Zheng 2:6, 7:6 (6), 6:3
Nina Potočnik – Xiyu Wang 6:3, 6:2

Vir: STA