Evropsko ekipno prvenstvo U18: Slovenci na Češkem končali kot 6., Slovenke v Italiji mesto višje

Z nastopi na evropskem ekipnem prvenstvu sta končali tudi slovenski izbrani vrsti do 18. leta starosti. Fantje so pod vodstvom Roka Jarca na Češkem osvojili 6. mesto, mesto višje so v Italiji ob spremstvu Gregorja Soka posegla dekleta. 

Slovenci so na Češkem končali kot 6.

Evropsko ekipno prvenstvo
(U18, Cona A, Veska, Češka)

Tako kot reprezentancama U16 (preberite več), tudi izbranima vrstama U18 v četrtfinalu ni šlo vse po načrtih. Matic Križnik, Nik Miković in Lun Obrul so se za začetek pomerili proti Ukrajincem in klonili z 0:3. Rezultat bi kaj hitro lahko bil povsem drugačen, saj je Miković v drugem nizu že serviral za zmago, nasprotniku pa je bil povsem enakovreden tudi Križnik. Kasneje so fantje odigrali le še eno tekmo, in sicer za končno 5. mesto. Nasproti so jim stali Turki, ki so dvoboj dobili z 2:1. Za Slovenijo je točko prispeval Križnik.

FANTJE

Četrtfinale: Slovenija : Ukrajina 0:3
Od 5. do 8. mesta: Slovenija : prosto
Za 5. mesto: Slovenija : Turčija 1:2


Evropsko ekipno prvenstvo
(U18, Cona C, Maglie, Italija)

Tudi dekleta so se na evropskem ekipnem prvenstvu predstavile dvakrat in ostala brez preboja v zaključno fazo tekmovanja. V Italiji so varovanke Gregorja Soka ključno tekmo odigrale v polfinalu proti Španiji. Lara Smejkal in Pia Marija Rebec sta izgubili dvoboj posameznic, poraz pa je nato Lara v paru s Petjo Dramo ublažila z zmago v dvojicah. V tekmi za končno 4. mesto so se znova predstavila vsa tri dekleta. Zmaga Lare Smejkal v posamični konkurenci ni bila dovolj za končno zmago. Turkinje so bile boljše z 2:1.

DEKLETA

Četrtfinale: Slovenija : prosto
Polfinale: Slovenija : Španija 1:2
Za 4. mesto: Slovenija : Turčija 1:2

FOTO