Evropsko ekipno prvenstvo U16: Slovenke 7. na Češkem, Slovenci z istim rezultatom v Italiji

V ponedeljek, 1. avgusta, se je na Češkem in v Franciji začela zaključna faza evropskega ekipnega prvenstva U16, kamor se slovenskima ekipama ni uspelo prebiti. Varovanke Marka Pora so v Rakovniku končale kot 7., isti rezultat je v Italiji uspel četi Aleša Germiča. 

Slovenke sedme na Češkem.

Evropsko ekipno prvenstvo
(U16, Cona A, Rakovnik, Češka)

Dekleta so se na Češkem predstavile v zasedbi Pia Petelinšek, Kaja Najzer in Zala Vnuk, reprezentanco pa je vodil Marko Por. Že takoj na začetku je Slovenke čakal težak boj z Italijankami, ki so se izkazale za previsoko oviro. Priložnost so že na prvem dvoboju dobile vse tri igralke, enako je bilo tudi v drugem boju proti Avstrijkam. Tudi severne sosede so pokazale več in dvoboj dobile s 3:0 v zmagah. Dva poraza sta Slovenijo uvrstila na končno 7. mesto.

DEKLETA

Četrtfinale: Slovenija : Italija 0:3
Od 5. do 8. mesta: Slovenija : Avstrija 0:3
Za 7. mesto: Slovenija – prosto


Evropsko ekipno prvenstvo
(U16, Cona C, Latiano, Italija)

Kot 7. so evropsko ekipno prvenstvo v Italiji končali tudi fantje. Pod vodstvom Aleša Germiča so se v Brindisiju predstavili Žiga Švec, Luka Videnovič in Mak Miković. Tudi fantje so se že v četrtfinalnem obračunu pomerili proti Italijanom. Predvsem Švec je bil zelo blizu zmage, izjemno izenačena sta bila tudi druga dva obračuna, na koncu pa so vse tri tekme pripadle domačinom.

Tudi fantom je tako ostal boj za mesta 5. do 8. Slovenci so najprej z 1:2 v zmagah klonili proti Hrvatom, na koncu pa do častne zmage prišli proti Severni Makedoniji. Za končno zmago z 2:1 sta Sloveniji točki prispevala Luka Videnovič in Žiga Švec. 

FANTJE

Četrtfinale: Slovenija : Italija 0:3
Od 5. do 8. mesta: Slovenija : Hrvaška 1:2
Za 7. mesto: Slovenija : Severna Makedonija 2:1

Slovenci sedmi v Italiji. (Foto: Federica D’Ambrosio)