Evropsko ekipno prvenstvo: Slovenci na Češkem končali med najboljšimi štirimi, slast zmage okusile tudi Slovenke (FOTO)

V preteklem tednu se je na šestih različnih lokacijah po Evropi odvijalo evropsko ekipno prvenstvo za igralce do 12. leta starosti. Obe slovenski reprezentanci, tako deška kot tudi dekliška, sta se predstavili v Rakovniku na Češkem.

Slovenski mladi upi so pomembne izkušnje nabirali v Rakovniku.

Za slovenskimi mladimi upi je več kot 14-dnevna reprezentančna akcija, katero med drugim končujejo bogatejši za pomembne izkušnje za nadaljnjo teniško pot. Za ekipo dečkov, ki jo je vodil Gregor Repina, so nastopali Sergej Videnovič, Peter Škundrič in Matija Kozjak, dekliško reprezentanco pa so pod vodstvom Maje Matevžič predstavljale Sara Kovačević, Nika Štor in Brina Milovanovič Stamejčič.

Obe reprezentanci sta se na nastope na evropskem ekipnem prvenstvu med drugim pripravljali v Doboju, kjer so se mladi tekmovalci spoznali tudi z Novakom Đokovićem in Aljažem Bedenetom. Po končani pripravah je sledil odhod na Češko, kjer se je začelo zares.

Rezultatsko so se v Rakovniku bolje izkazali dečki, ki so skupinski del tekmovanja v družbi Velike Britanije, Češke in BIH končali na odličnem 2. mestu, s čimer so si priigrali mesto v playoffu. Odlično je delovala predvsem naveza Škundrič P./Videnović S., ki je tako proti Britancem kot tudi proti Bosancem prišla do odločilne točke v dvoboju. V polfinalu so se Slovenci poizkušali zoperstaviti Slovakom, ki so v drugi skupini zasedli 1. mesto. Sosedi gostiteljev so se izkazali za premočnega nasprotnika in zasluženo prišli do zmage s 3:0.

Deklice so se v skupinskem delu tekmovanja pomerile proti Ukrajinkam, Avstrijkam in Bosankam. Vse tri izbrane vrste so predstavljale previsoko oviro, so pa varovanke Maje Matevžič slast zmage nato okusili v boju za končno 7. mesto. Proti Irski je prvo točko za Slovenijo priigrala Sara Kovačević, ki je nato v odločilnem dvoboju skupaj z Niko Štor Sloveniji zagotovila še eno točko in s tem tudi zmago nad Irkami.

Pred igralci v kategoriji U12 so se na evropskem ekipnem prvenstvu že predstavili tudi igralci do 14. leta starosti, ki so naravnost navdušili. Več TUKAJ. Te dni se na evropskem ekipnem prvenstvu mudijo še slovenske reprezentance U16 in U18.

Evropsko ekipno prvenstvo
(U12, Cona A, Rakovnik, Češka)

Dečki

ZAČETNI DEL – skupina B

1. krog: Slovenija : Velika Britanija 2:1
2. krog: Slovenija : Češka 0:3
3. krog: Slovenija : BIH 2:1

PLAYOFF

Polfinale: Slovenija : Slovaška 0:3


Deklice

ZAČETNI DEL – skupina A

1. krog: Slovenija : Ukrajina 0:3
2. krog: Slovenija : Avstrija 0:3
3. krog: Slovenija : BIH 0:3

Za 7. mesto: Slovenija : Irska 2:1FOTOGALERIJA