EP U14: Slovenci kvalifikacije v Valencii začeli z zmago, Slovenke poražene v Cabourgu

V nedeljo, 2. julija, so se na več mestih po Evropi začele kvalifikacije za preboj na ekipno evropsko prvenstvo v kategoriji U14. Na uvrstitev med najboljših osem reprezentanc na stari celini še vedno upajo slovenski dečki, ki so v uvodnem dvoboju premagali Fince.

Slovenski predstavniki se te dni potijo v Valencii in Cabourgu.

Slovenija, katere barve v Valenciji branijo Patrik Semenič (65. na TE lestvici), Aljaž Štor (127. na TE) in Lan Konečnik (845. na LE), si je zmago proti Finski priigrala že po dveh tekmah v posamični konkurenci. Štor je bil kot prvi boljši od Alexa Toumolina (60. na TE), po zmagi Semeniča nad Kaisuom Ketolo (65. na TE lestvici) pa je bil dvoboj odločen. Slovenska U14 reprezentanca se je v zasedbi Semenič-Suljić-Štor med najboljših osem v Evropi prebila že februarja letos na Winter Cupu, tokrat ji to lahko uspe, če bodo dečki v 2. kolu premagali Španijo. Za slednjo so proti Grčiji nastopali Alejandro Hernandez Ramada, Adolfo Abacal (41. na TE)) in Alberto Pulido Moreno (45. na TE).

Po prvem dvoboju pa brez možnosti za uvrstitev v glavni del evropskega prvenstva ostajajo deklice. Tako Veritsa Yaneva kot tudi Zoja Peternel sta v posamičnih tekmah tesno klonili proti nasprotnicama iz Latvije. V dvojicah je trener Marko Por priložnost ponudil tudi Sari Kovačević, ki skupaj z Yanevo ni uspela presenetiti Latvijk. V ponedeljek, 3. julija, Slovenke čaka dvoboj za razigravanje proti Nizozemkam.

DEKLICE U14
(Cabourg, Francija)

1. kolo: Slovenija : Latvija 0:3

Yaneva V. – Markin M. 6:7(3), 6:3, 4:6
Peternel Z. – Berzina K. 6:2, 4:6, 3:6
Kovačević S./Yaneva V. – Azarova A./Berzina K. 2:6, 1:6

Razigravanje: Slovenija : Nizozemska [3.7.]


DEČKI U14
(Valencia, Španija)

1. kolo: Slovenija : Finska 2:1

Štor A. – Toumolin A. 7:6(13), 6:3
Semenič P. – Niemela A. 6:1, 7:6(2)
Konečnik L./Semenič P. – Ketola K./Toumolin A. 7:6(5), 2:6, 7:10

2. kolo: Slovenija : Španija [3.7.]

Slovenski reprezentanci U14