En odličen niz v Umagu premalo za zmago Bedeneta proti vročemu Italijanu

Slovenskemu teniškemu igralcu Aljažu Bedenetu se ob svojem zadnjem nastopu na turnirju serije ATP 250 v Umagu ni uspelo prebiti v 2. kolo. 33-letni Ljubljančan je proti Lorenzu Musettiju odigral odličen drugi niz, kar pa ni zadoščalo za končno zmago. 

Aljaž Bedene je končal z nastopi v Umagu. (Foto: Sportida)

Lorenzo Musetti (31. na ATP) je v obračunu 1. kola glavnega dela turnirja veljal za absolutnega favorita. Aljaž Bedene (283. na ATP) je na drugi strani na drugem medsebojnem obračunu še enkrat dokazal, da se lahko kosa z Italijanom, a na koncu je bil znova 13 let mlajši igralec tisti, ki je dvoboj dobil. Po uri in 57 minutah je bilo 6:2, 3:6 in 6:1 v njegovo korist.

Bedene je v vseh treh nizih izgubil svojo prvo igro na lasten začetni udarec, zgolj v drugem se je na to odzval v velikem slogu. Ko je pri rezultatu 6:2 in 1:0 v korist Musettija izgledalo, da bo Italijan oddrvel proti zmagi, je Slovenec odigral nekaj zares izjemnih iger in poskrbel, da se je Italijan na čase na igrišču počutil neudobno. Drugi niz je povsem zasluženo z rezultatom 6:3 pripadel Bedenetu, ki pa je v tretjem nizu uspel priti zgolj še do ene same igre.

Najboljši rezultat Bedeneta v Umagu bo tako ostal tisti iz let 2013 in 2019, ko se je na turnirju prebil med najboljših osem. Ljubljančan bo zdaj zaigral še na OP ZDA, po katerem naj bi nastopil še v Davisovem pokalu, nato pa bo po vsej verjetnosti lopar obesil na klin in zaključil pot profesionalnega teniškega igralca.

ATP 250 Umag
(Hrvaška, pesek, €534.555)

1. kolo: Bedene A. (Slo/PR) – Musetti L. (Ita) 2:6, 6:3, 1:6