Emma Raducanu išče novega trenerja

Britanska teniška igralka Emma Raducanu se je po zmagoslavju na nedavnem odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku razšla s svojim trenerjem Andrewom Richardsonom. Komaj 18-letna senzacionalna zmagovalka zadnjega turnirja za grand slam zdaj išče novega in izkušenega teniškega strokovnjaka.

“Po dvobojih z najboljšimi igralkami na svetu sem prišla do spoznanja, da potrebujem trenerja z izkušnjami na najvišji teniški ravni,” je na današnjem dogodku, ki ga je organizirala britanska teniška zveza, med drugim dejala britanska najstnica in dodala, da si bo vzela čas za iskanje novega teniškega mentorja.

Raducanujeva na današnjem dogodku ni omenila nobenega trenerskega imena, ki bi bilo na njenem “prioritetnem seznamu” in bi ustrezal njenim visokim merilom. Nekateri mediji so že namignili, da je eden glavnih kandidatov za novega trenerja 55-letni Avstralec Darren Cahill, ki je pred dnevi končal sodelovanje z Romunko Simono Halep.

Britanka si je po zmagoslavju v Flushing Meadowsu vzela kratek oddih, zdaj pa se že intenzivno pripravlja za nastop na turnirju v Indian Wellsu, ki se bo začel 6. oktobra. Na turnirju v Kaliforniji si lahko izbori nastop na finalu WTA, ki bo za najboljših osem igralk na svetu v tej sezoni na sporedu med 10. in 17. novembrom v mehiški Guadalajari. Raducanujeva je trenutno na 22. mestu na lestvici WTA, v Indian Wellsu pa bo na voljo ogromno število točk.

“O nastopu v finalu turnirja WTA sem lahko pred časom le sanjala. O Guadalajari sploh ne razmišljam, če se uvrstim na sklepni turnir sezone, pa bo to le pika na i v zares izjemnem letu. Trenutno je moja prednostna naloga, da se čim bolje pripravim za sezono 2022,” je med drugim dejala Raducanujeva.