Ela Nala Milić še naprej navdušuje v Wimbledonu, do prve zmage tudi Artnak

Slovenska mladinska teniška igralca Bor Artnak in Ela Nala Milić sta si z zmago v 1. kolu glavnega dela turnirja v Wimbledonu zagotovila mesto med najboljših 32. Za Elo Nalo je bila to že tretja zmaga na wimbledonski travi v nekaj dneh. 

Ela Nala Milić in Bor Artnak oba uspešna v 1. kolu glavnega dela turnirja v Wimbledonu.

Ela Nala Milić (78. mladinka sveta) je dvema kvalifikacijskima zmagama dodala še zmago v 1. kolu glavnega dela turnirja. Po zaslugi odličnega prvega in tretjega niza, ki ju je dobila s 6:1, je premagala še 9. nosilko turnirja, Argentinko Luciano Moyano (22. mladinka sveta). Že v ponedeljek se bo Ela Nala podala v lov za novo zmago, ki bi ji že prinesla mesto v osmini finala. Tokrat ji bo nasproti stala povabljenka organizatorjev turnirja, domačinka Jasmine Conway (75. mladinka sveta).

Prvo oviro v Wimbledonu je uspešno preskočil tudi Bor Artnak (16. mladinec sveta), ki je v dveh nizih strl odpor Francoza Paula Inchauspea (30. mladinec sveta). Kot naslednji mu bo nasproti stal Američan Alexander Frusina (52. mladinec sveta), in sicer v torek. Še pred tem Artnaka čaka preizkus v dvojicah, kjer bo združil moči s Čehom Hynekom Bartonom.

Wimbledon 2022

MLADINCI

Posamezno, 1. kolo
Artnak B. (Slo/14) – Inchauspe P. (Fra) 7:6(4), 6:1
Milić E. N. (Slo/Q) – Moyano L. (Arg/9) 6:1, 3:6, 6:1

2. kolo
Artnak B. (Slo/14) – Frusina A. (Zda) [5.7.]
Milić E. N. (Slo/Q) – Conway J. (Vb/WC) [4.7.]

Dvojice
1. kolo
: Artnak B./Barton H. – Barbier Gazeu P./Gea A. [4.7.]


Že odigrano

Posamezno
1. kolo kvalifikacij: Milić E. N. (Slo/3) – Paradisi A. (Ita) 7:5, 6:1
2. kolo kvalifikacij: Milić E. N. (Slo/3) – Rustemova Z. (Kaz) 6:4, 6:3