Dvoboj proti kitajski se približuje

Slovenska ženska reprezentanca bo 11. in 12. novembra v pokalu BJK v Velenju gostila Kitajsko. Dvoboj bo potekal v Beli dvorani. Vstop bo prost. Prenos dogodka bo na Sportklubu.

Slovenijo bodo zastopale Kaja Juvan (88. WTA), Nina Potočnik (273. WTA), Pia Lovrič (512. WTA), Živa Falkner (554. WTA) in Andreja Klepač (36. WTA, dvojice).

Po odpovedi Tamare Zidanšek je selektor Andrej Kraševec vpoklical Nino Potočnik. 25- letna Potočnikova je v pokalu BJK debitirala leta 2018, skupno pa je odigrala tri dvoboje. Med posameznicami je recimo premagala Madžarko Anno Bondar. “Moram priznati, da me je malce presenetil vpoklic v reprezentanco, saj prvotno nisem bila izbrana v ekipo. V načrtu sem imela tri turnirje, saj lovim točke za kvalifikacije OP Avstralije.  Zaradi tega se mi je malce porušil plan, ki smo ga sestavili že prej. Sem pa zelo vesela in v čast mi je, da lahko zastopam barve Slovenije,” je dejala Potočnikova, ki je trenutno na lestvici WTA najvišje v karieri. Letos je zmagala na enem turnirju ITF v Nemčiji.

Selektor Andrej Kraševec bo ekipo v ponedeljek zbral v Ljubljani, kjer bodo dekleta opravila prvi skupni trening, nato pa se bo reprezentanca preselila v Velenje. Novinarska konferenca na kateri bo prisotna tudi kitajska delegacija bo v sredo, dan kasneje pa bo uradni žreb. Oba dogodka bosta potekala v Vili Bianca v Velenju. V petek se bo dvoboj začel ob 15. uri s slavnostno otvoritvijo, prvi dan pa bosta na sporedu dve tekmi med posameznicami. Med obema dvobojema bo tudi posebna slovesnost za Katarino Srebotnik, ki je letos zaključila uspešno kariero. V pokalu BJK je igrala od leta 1997 do leta 2012, skupno pa je odigrala kar 53 tekem. Sobotni spored se bo začel ob 12. uri.

Naj spomnimo, Slovenija je bila aprila uspešna v 1. evro-afriški skupini in se uvrstila v polfinale kvalifikacij za nastop na zaključnem turnirju svetovne skupine pokala Billie Jean King. Slovenija ni bila tako blizu svetovnemu vrhu od leta 2012, ko je zadnjič igrala v takrat svetovni skupini pokala FED.

To bo drugi medsebojni dvoboj med Slovenijo in Kitajsko. Reprezentanci sta se srečali leta 2005 v Pekingu. To je bil dvoboj v kvalifikacijah za svetovno skupino ena, Kitajke pa so zmagale s 4:1. Edino zmago je za Slovenijo dosegla Katarina Srebotnik, igrale pa so še Andreja Klepač, Tina Križan in Sandra Volk.

Vabljeni v Velenje, dekleta potrebujejo tudi vašo pomoč. Vstop je prost.