Dvoboj Polone Hercog prekinjen zaradi dežja in nevihte v New Yorku

Slovenska teniška igralka Polona Hercog in njena latvijska partnerica Anastazija Sevastova zavoljo dežja in nevihte v New Yorku nista končali dvoboja prvega kroga v konkurenci dvojic. Slovensko-latvijska naveza je proti romunski kombinaciji Monica Niculescu/Elena Gabriela Ruse prvi niz izgubila z 1:6, v drugem pa vodi s 3:2.

V drugi krog se je zato uvrstila Slovenka Andreja Klepač, ki je skupaj s Hrvatico Darijo Jurak po uri in štirih minutah slavila s 6:1 in 6:1 proti Ukrajinki Katerini Bondarenko in Ankiti Raina iz Indije. V drugem krogu Slovenko in Hrvatico čakata boljši iz obračuna rusko-estonske naveze Darja Kasatkina/Anett Kontaveit ter ameriške dvojice Ann Li in Alison Riske.

Drevi bo na sceno stopila tudi Tamara Zidanšek, skupaj s Švicarko Viktorijo Golubić jo čaka dvoboj proti kanadsko-brazilski navezi Gabriela Dabrowski/Luisa Stefani.

Slovenija v posamični konkurenci nima več svojih predstavnic v New Yorku. Hercogova se je poslovila v prvem krogu, potem ko jo je premagala Čehinja Petra Kvitova s 6:1 in 6:2, Zidanškova in Juvanova pa sta izpadli v drugem krogu.

Od Zidanškove, sicer polfinalistke letošnjega odprtega prvenstva Francije v Parizu, je bila boljša druga nosilka iz Belorusije Arina Sabalenka, ki je slavila s 6:3 in 6:1, za Juvanovo pa je bila usodna Američanka Danielle Collins, ki je zmagala s 6:4 in 6:2.