Dve slovenski zmagi v Krškem

V Krškem se je včeraj začel glavni turnir drugega letošnjega turnirja serije WTT (15 tisoč ameriških dolarjev) v Sloveniji. Od Slovenk sta do zmage prišli Lara Smejkal in Kristina Novak. Prva nosilka Živa Falkner bo prvi dvoboj odigrala danes.

Trenutno naša druga najboljša mladinka Lara Smejkal (tri meste pred njo je Ela Nala Milič) je premagala Slovakinjo Mio Chudejovo. Rezultat je bil 6:4 in 6:1. “Z zmago sem zelo zadovoljna. Danes sem si znova dokazala, da lahko zmagam tudi na takšnem nivoju. To sem videla že v Kopru, ko sem se na glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij. Današnja zmaga pa je prva zmaga na takšnem turnirju v glavnem žrebu. Upam, da bom uspešna tudi v nadaljevanju turnirja,” je dejala Smejkalova.

Poleg nje se je zmage razveselila tudi Kristina Novak. 21-letna Novakova je s 6:0 in 6:3 premagala igralko iz Velike Britanije Sashi Kempster. “S tekmo sem zelo zadovoljna. Izpeljala sem načrt, ki sem si ga zastavila pred tekmo. Res je bilo lepo po dolgem času igrati pred domačimi gledalci. Za mano je namreč zelo dolga sezona v ZDA. Zelo sem zadovoljna tudi z dvobojem v dvojicah. Z Majo Makorič sva odigrali zelo dobro. Veseli sva, da sva dobila priložnost, da to kar trenirava in igrava na fakulteti lahko zdaj pokaževa tudi na turnirjih ITF,” je bila z dvema zmagama v enem dnevu zadovoljna Novakova.

Ostale Slovenke so v prvem kolu izgubile, dvoboj prvega kola pa jutri čaka Živo Falkner in Majo Makorič.

WTT KOSTAK KRŠKO OPEN, 22. – 29. MAJ

15.000 ameriških dolarjev, pesek

1.kolo:

Živa Falkner (Slo/1) – Petra Csabi (Češ) danes

Kristina Novak (Slo) – Sashi Kempster (VB) 6:0, 6:3

Brina Šulin (Slo) – Bianca Behulova (SLK) 2:6, 0:6

Manca Pislak (Slo/7) – Katarina Kuzmova (SLK) 3:6, 0:6

Lara Smejkal (Slo) – Mia Chudejova (SLK) 6:4, 6:1

Anamari Žnuderl (Slo) – Aneta Kucmova (ČEŠ) 2:6, 0:6

Maja Makorič (Slo) – Jana Bojović  (SRB) danes