Dva mrka Kajo Juvan stala preboja v 2. kolo OP Avstralije

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan se na Odprtem prvenstvu Avstralije ni uspela prebiti v 2. kolo. Čeprav je imela v obeh nizih lepo prednost, je po dveh urah igre morala priznati premoč Belgijski Maryni Zanevska. 

Kaja Juvan je v obeh nizih imela svoje priložnosti. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Kaji Juvan tako ni uspelo ponoviti uspeha iz lanskega leta, ko se je v Melbournu prebila do 3. kola. Ljubljančanka je tekmo proti tekmici, ki na WTA lestvici zaseda 80. mesto, dobro pričela in se hitro prebila do prednosti s 5:2. Pri rezultatu 5:3 je imela pri svojem začetnem udarcu priložnost, da niz zaključi, a Maryna Zanevska se je rešila.

Belgijka je osvojila 4 igre zapored in se po končani 11. igri sploh prvič na tekmi prebila do vodstva (6:5). Takrat je povratek uspel Juvanovi, ki je izsilila podaljšano igro in si tudi tam priigrala dve žogici za niz. Kljub vsemu je tie-break na koncu z rezultatom 9:7 pripadel Belgijki.

Tudi v drugem nizu je Juvanovi sprva odlično kazalo. Vodila je s 4:0 in 5:1, a še enkrat več je na koncu zmagovalko niza odločila podaljšana igra. Tam je Belgijka hitro povedla s 4:1 in prednost zadržala do konca.

Kaja Juvan kljub porazu Melbourna še ne zapušča. Nastopila bo namreč tudi v dvojicah, kjer bo združila moči s Tamaro Zidanšek. 

GRAND SLAM

OP Avstralije (Melbourne, trda podlaga, zunaj), posamezno, 1. kolo
Juvan K. (Slo) – Zanevska M. (Bel) 6:7(7), 6:7(4)
Zidanšek T. (Slo) – Rus A. (Niz) [18.1.]