Druga najboljša Srbkinja v kvalifikacijah Indian Wellsa ustavila Juvanovo

Slovenski teniški igralki Kaji Juvan se v Indian Wellsu ni uspelo uvrstiti v glavni del turnirja serije WTA 1000. Na zadnji kvalifikacijski stopnički jo je po treh izenačenih nizih in skoraj treh urah igre zaustavila Srbkinja Olga Danilović. 

Kaja Juvan obstala v 2. kolu kvalifikacij. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Kaja Juvan (135. na WTA) je v 1. kolu kvalifikacij s 7:6(6), 2:6 in 6:1 ugnala Italijanko Lucrezio Stefanini (117. na WTA), a to ni bilo dovolj za napredovanje v glavni del turnirja. Proti Olgi Danilović je prvi niz tesno izgubila, z rezultatom 10:8 v tie-breaku, v drugem je zaigrala bolje in prišla do prednosti dvojnega ‘breaka’ (5:2). 22-letna Srbkinja se je vrnila, rezultat poravnala na 5:5, a Juvanova je napad odbila in izsilila tretji niz.

V zadnjem delu dvoboja je kot prva do ‘breaka’ prednosti prišla Slovenka (2:1), nato pa so sledile štiri zaporedne igre Danilovićeve, ki je pobegnila na 5:2. V 8. igri tretjega niza je Juvanova ubranila prvo zaključno žogico, druge v naslednji igri več ne.

22-letna Ljubljančanka bo na WTA lestvici izgubila nekaj mest, saj se v lanski sezoni v Indian Wellsu zaigrala v 2. kolu glavnega dela turnirja in tako osvojila 65 WTA točk. S ponedeljkom se bo nahajala okoli 140. mesta.

 

WTA 1000 Indian Wells
(Kalifornija, ZDA, trda podlaga, zunaj)

1. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo) – Stefanini L. (Ita/22) 7:6(6), 2:6, 6:1
2. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo) – Danilović O. (Srb) 6:7(8), 7:5, 3:6

Preberite tudi:
Kaja Juvan v Indian Wellsu začela z zmago