Druga kvalifikacijska ovira v Montrealu previsoka za Hercogovo

Polona Hercog se na Rogers Cupu v Kanadi prvič v karieri ni uspela prebiti do glavnega dela turnirja. V Montrealu ali Torontu je nastopila v letih 2011, 2015 in 2019 ter bila v vseh primerih uspešna, tokrat pa jo je v 2. kolu kvalifikacij ustavila češka nasprotnica. 

Dolga leta najvišje uvrščena slovenska igralka na WTA lestvici je v Montrealu nastopila prvič po travnatem delu sezone, v katerem ji ni uspelo zabeležiti zmage. Na Rogersu Cupu je v 1. kolu kvalifikacij s 6:2 in 6:3 ugnala Francozinjo Harmony Tan (142. na WTA lestvici), v 2. kolu kvalifikacij pa je morala priznati premoč Čehinji Terezi Martincovi.

Hercogova neuspešna v Montrealu. (Foto: Sportida)

Mariborčanka je dvoboj proti 62. igralki sveta pričela dobro in že v prvi igri zapretila na začetni udarec nasprotnice. Priložnost za ‘break’ je imela tudi pri rezultatu 5:5, a je ni izkoristila. V naslednji igri, ko je Hercogova drugič servirala za obstanek v nizu, se je Slovenka znašla v zaostanku z 0:40, prvo zaključno žogico nasprotnice za niz še rešila, v drugo pa je bila 26-letnica iz Prage uspešna. V drugem nizu je Polona lovila zaostanek z 1:5, se približala na 3:5, v 9. igri niza imela na voljo dve žogici, da se popolnoma vrne v igro za zmago, a jih ni uspela izkoristiti. Prav slabši izkoristek ‘break’ žogic (1/5) je bil na koncu eden od razlogov, da Slovenki ni uspelo izsiliti vsaj tretjega niza.

Kljub porazu Hercogova z nastopi v Montrealu še ni zaključila. Še vedno lahko upa, da se bo v glavni del turnirja prebila kot srečna poraženka, zagotovo pa bo na Rogers Cupu nastopila tudi v dvojicah. Tam bo združila moči z Belgijko Alison Van Uytvanck, prav tako pa bosta v igri parov nastopili tudi Andreja Klepač in Darija Jurak. 

WTA 1000 Montreal (Kanada, trda podlaga, zunaj), posamezno
1. kolo kvalifikacij: Hercog P. (Slo) – Tan H. (Fra) 6:2, 6:3
2. kolo kvalifikacij: Hercog P. (Slo) – Martincova T. (Češ/3) 5:7, 3:6

Dvojice, 1. kolo
Hercog P./Van Uytvanck A. – Bektas E./Moore T.
Jurak D./Klepač A. – Badosa G. P./Sorribes Tormo S.