DP Zala U16: Pri dekletih za naslov Vnukova in Najzerjeva, lahko Mohar še enkrat premaga Videnoviča?

Tudi za igralci v starostni kategoriji Zala U16 je dvojni četrtkov program na zimskem državnem prvenstvu. Od najvišje postavljenih igralcev se je v finale uspelo prebiti zgolj 1. nosilcu Luki Videnoviču.

Zala Vnuk v petek lovi dvojni naslov. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Preberite tudi:
DP U16: Najzerjeva nadigrala Bizjakovo, Bogatinova in Miković v 2. kolo brez izgubljene igre
DP U16: Mohar odbil napad Šiftarja, Senica in Kadak Ocvirkova boljši od nosilk

Zimsko državno prvenstvo Zala U16
(TK Center Court in ŠD LTA, pesek)

Tudi v četrtek smo v Ljubljani videli ogromno dobrega tenisa. V četrtfinalu je Luka Videnovič (TR-KR) brez večjih pretresov premagal klubskega soigralca Marka Bernarda, v polfinalu pa nato še Nala Soka (TC-LJ). Ta je predtem v četrtfinalu z 2:0 v nizih premagal domačega predstavnika Matica Hribarja.

V spodnjem delu žreba je Vid Mohar (GROSU) najprej dobro formo potrdil proti Marku Retlju (OTOČE), v polfinalu pa je strl še odpor 2. nosilca turnirja Miho Bajžlja (TKMED). Bilo je 6:1, 2:6 in 6:4. Bajželj je tri nize predtem odigral že tudi proti Maku Mikoviću (ŠD_LTA), katerega je v tretjem nizu ugnal s 6:0.

Za naslov zimskega državnega prvaka se bosta tako pomerila Luka Videnovič in Vid Mohar, ki si bosta nasproti stala že tretjič v letošnji zimski sezoni. Obe dosedanji tekmi sta se končali po treh nizih, zadnjo tekmo je v decembru dobil Mohar.

FANTJE

Četrtfinale
Videnovič L. – Bernard M. 6:1, 6:2
Sok N. – Hribar M. 6:3, 6:4
Mohar V. – Retelj M. 6:2, 6:2
Bajželj M. – Miković M. 6:2, 6:7(5), 6:0

Polfinale
Videnovič L. – Sok N. 6:4, 6:3
Mohar V. – Bajželj M. 6:1, 2:6, 6:4

Finale: Videnovič L. – Mohar V. [14.1.]

Dvojice, finale: Angeli P./Hribar M. – Mohar V./Šteblaj B. [14.1.]


Pri dekletih se v četrtek niti ena tekma ni prevesila v tretji niz. V četrtfinalu se je poslovila 1. nosilka turnirja Pia Petelinšek (ŽTKMB), ki je na prvi medsebojni tekmi klonila proti Alji Senici (ŽTKMB). Ta je v polfinalu naletela na izjemno razpoloženo Zalo Vnuk (MAXLJ), ki je predtem prepričljivo ugnala tudi Julijo Bogatin (LUKAKP).

Vnukova se bo v finalu pomerila proti Kaji Najzer (TK-IN), ki v konkurenci deklet na tem turnirju kot edina še ni izgubila niza. V četrtfinalu je s 6:3 in 6:2 premagala Laro Flerin (TR-KR), v polfinalu pa s 6:3 in 6:1 še Nalo Kovačič (ŽTKMB). Tudi Najzerjeva in Vnukova sta si v letošnji zimski sezoni nasproti stali že dvakrat. Na igriščih TK Olimpija je bila boljša Zala, v zaključku meseca decembra pa je na igriščih ŠRD Max Ljubljana več pokazala Kaja.

DEKLETA

Četrtfinale
Senica A. – Petelinšek P. 6:4, 7:5
Vnuk Z. – Bogatin J. 6:1, 6:3
Najzer K. – Flerin L. 6:3, 6:2
Kovačič N. – Kadak Ocvirk K. 6:4, 6:4

Polfinale
Vnuk Z. – Senica A. 4:6, 6:0, 6:2
Najzer K. – Kovačič N. 6:3, 6:1

Finale: Vnuk Z. – Najzer K. [14.1.]

Dvojice, finale: Kovačič N./Petelinšek P. – Perič N./Vnuk Z.Vsi pretekli rezultati