DP Zala U16: Najzerjeva nadigrala Bizjakovo, Bogatinova in Miković v 2. kolo brez izgubljene igre

Na igriščih TK Center Court in ŠD LTA se je v torek s tekmami deklet zaključilo 1. kolo zimskega državnega prvenstva v starostni kategoriji Zala U16. Večina nosilcev se je brez težav prebila v nadaljnje tekmovanje. 

Kaja Najzer boljša od Bizjakove. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Med igralce, ki se v 1. kolu niso pretirano preznojili spadata tudi prva nosilca Luka Videnovič (TR-KR) in Pia Petelinšek (ŽTKMB). Nič kaj veliko več dela nista imela niti druga nosilca Miha Bajželj (TKMED) in Nala Kovačič (ŽTKMB).

Od vseh sta svoje delo najbolj prepričljivo opravila Julija Bogatin (LUKAKP) in Mak Miković (ŠD_LTA), ki sta v 2. kolo napredovala brez izgubljene igre. Tako pri fantih kot tudi pri dekletih se je v 2. kolo uvrstilo po 7 nosilcev. Pri fantih je svoj nastop še pred pričetkom turnirja odpovedal Gašper Matijašič (TK-CC), kateremu je sicer pripadala vloga 7. nosilca, pri dekletih pa je 8. nosilka Zala Bizjak (CTA) v derbiju 1. kola morala priznati premoč Kaji Najzer (TK-IN).

V 2. kolo je zanesljivo napredovala tudi mladinska državna prvakinja Beti Butina Jazbec (ŽTKMB), le dve tekmi uvodnega kola pa sta se končali po treh nizih. Luka Albreht (TK-CC) je bil z 2:1 boljši od Rocca Bukovca (ŽTKMB), Nikolas Car (TR-KR) pa od Petra Marna (TK-CC).

V sredo bodo na zimskem državnem prvenstvu Zala U16 odigrane vse tekme 2. kola. Točen razpored še ni znan.

Zimsko državno prvenstvo Zala U16
(TK Center Court in ŠD LTA, pesek)