DP Zala U16: Mohar odbil napad Šiftarja, Senica in Kadak Ocvirkova boljši od nosilk

Na igriščih TK Center Court in ŠD LTA so končani tudi obračuni 2. kola zimskega državnega prvenstva v starostni kategoriji Zala U16. Od šestnajstih tekem je le ena zavila v tretji niz. 

Kaja Kadak Ocvirk bo v četrtfinalu izzvala 2. nosilko turnirja. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Preberite tudi:
DP U16: Najzerjeva nadigrala Bizjakovo, Bogatinova in Miković v 2. kolo brez izgubljene igre

V četrtfinalu se nam tako v konkurenci fantov kot tudi pri dekletih obeta ogromno zanimivih dvobojev. Za mesto v polfinalu se bosta denimo med seboj pomerila Nal Sok (TC-LJ) in Matic Hribar (TK-CC), ki sta se med najboljših osem prebila povsem brez prask.

Drugega nosilca turnirja Miho Bajžlja (TKMED) bo izzval Mak Miković (ŠD_LTA), Luka Videnovič (TR-KR) pa bo vlogo favorita poizkušal upravičiti proti Marku Bernardu (TR-KR). Med najboljših osem sta se pri fantih prebila še Marko Retelj (OTOČE) in Vid Mohar (GROSU). Ta je po preobratu s 3:6, 6:4 in 6:1 premagal Jureta Šiftarja (ZKLUB).

Pri dekletih se je vseh osem tekem 2. kola končalo že po dveh nizih. Rezultatsko je bila še najbolj izenačena tekma med Laro Flerin (TR-KR) in Niko Perić (ŠD_LOK), ki jo je s 6:4 in 6:4 dobila Flerinova. Ta bo v četrtfinalu zaigrala proti dobro razpoloženi Kaji Najzer (TK-IN).

S kar 6:1 in 6:1 je 7. nosilko Evo Šifrar (TKMED) premagala Kaja Kadak Ocvirk (MAXLJ), od 6. nosilke Karin Dirnbek (KRŠKO) pa je bila s 6:3 in 6:1 boljša Alja Senica (ŽTKMB). Ta se bo v četrtek za mesto v polfinalu pomerila proti klubski soigralki Pii Petelinšek. Mesto v četrtfinalu so si priigrale še Julija Bogatin (LUKAKP), Zala Vnuk (MAXLJ) in 2. nosilka turnirja Nala Kovačič (ŽTKMB).

Zimsko državno prvenstvo Zala U16
(TK Center Court in ŠD LTA, pesek)

FANTJE

Četrtfinale
Videnovič L. – Bernard M.
Sok N. – Hribar M.
Retelj M. – Mohar V.
Miković M. – Bajželj M.

DEKLETA

Četrtfinale
Petelinšek P. – Senica A.
Bogatin J. – Vnuk Z.
Najzer K. – Flerin L.
Kadak Ocvirk K. – Kovačič N.

Vsi dosedanji rezultati