DP člani(ce): Naslov navezi Jurman M./Tomac M. in dvojici Lampret M./Radišič M. (FOTO)

Na Memorialu Borisa Breskvarja smo dobili nove Telemach članske zimske državne prvake v dvojicah. Pri moških naslov najboljših v državi pripada Matjažu Jurmanu in Maju Tomcu, pri ženskah sta bili najboljši Manca Lampret in Maja Radišič. 

Manca Lampret in Maja Radišič novi državni prvakinji. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Po dveh letih smo v članski konkurenci znova dobili najboljše igralce na zimskem državnem prvenstvu v dvojicah. V moški konkurenci sta Aljaža Jakoba Kapljo in Bora Schweigerja Mužarja na tronu zamenjala Matjaž Jurman (TR-KR) in Maj Tomac (BR-MB), ki sta že kar nekaj let v samem vrhu. Po naslovu državnih prvakov sta posegla že na poletnem državnem prvenstvu letos na igriščih TK Branik Maribor, prepričljivo najboljša pa sta bila tudi tokrat v zimski izvedbi.

Juram in Tomac sta bila v 1. kolu kot 2. nosilca prosta, v edinem sobotnem dvoboju pa sta prepričljivo, s 6:1 in 6:1, ugnala dvojico Schweiger M. B./Uršič R. V nedeljo sta v polfinalu najprej s 6:2 in 6:3 premagala bratsko navezo Miković, v finalu pa za konec bila zanesljivo boljša tudi od prvih nosilcev, Matica Dimica (TR-KR) in Maksa Lukmana (TKMED).

FOTOGALERIJA

Pri ženskah se je v boj za naslov zimskih državnih prvakinj podalo le pet dvojic. Na pragu velikega presenečenja je bila z naskokom najmlajša dvojica Bogatin J./Završki N., je v 1. kolu najprej s 6:0 in 6:3 nadigrala navezo Kovač T./Plank M., v polfinalu sta bili igralki TK Luka Koper in ŠD LTA boljši še od 2. nosilk Anali Kočevar in Brine Šulin, šele v finalu pa sta ju uspel ustaviti Manca Lampret (BR-MB) in Maja Radišič (ŠD_LTA).

A sprva temu ni kazalo tako. Julija in Nika sta finalni obračun pričeli izjemno in prvi niz dobili s kar 6:0. Izkušenejši Manca in Maja sta v nadaljevanju prestavili v višjo prestavo in na koncu zasluženo prišli do naslova. Bilo je 0:6, 6:3 in 10:8.

Telemach člansko zimsko državno prvenstvo – dvojice
(TA Breskvar, tepih, dvorana)

ČLANI

Polfinale
Dimic M./Lukman M. – Beliš B./Sotler M. 4:6, 6:1, 10:6
Jurman M./Tomac M. – Miković M./Miković N. 6:2, 6:3

Finale: Jurman M./Tomac M. – Dimic M./Lukman M. 6:3, 6:4


ČLANICE

Polfinale
Lampret M./Radišič M. – Bečirovič Novak H./Žnuderl A. 3:6, 6:2, 10:7
Bogatin J./Završki N. – Kočevar A./Šulin B. 1:6, 6:2, 10:7

Finale: Lampret M./Radišič M. – Bogatin J./Završki N. 0:6, 6:3, 10:8

VSI REZULTATI
– člani
članice