DP U18: Fantje odprli program v TK Branik Maribor, v torek na igrišče dekleta

Na Štajerskem so fantje v ponedeljek odprli zimsko državno prvenstvo igralcev do 18. leta starosti. Odigranih je bilo vseh 16 tekem 1. kola, ki vsaj na papirju ni postreglo z večjimi presenečenji, sta pa se poslovila dva izmed osmih nosilcev. 

Max Stollecker uspešno mimo prve ovire. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Uvodni dan je bil usoden za 7. nosilca Nikolasa Cara (TR-KR) in Borisa Barjaktarevića (SL-LJ). Prvi je moral priznati premoč Jaki Tomažinu (ASLIT), medtem ko je drugi s 3:6 in 4:6 klonil proti Nalu Soku (TC-LJ). Kar 15 tekem je bilo končanih po dveh nizih, kot edini igralec je po treh odigranih nizih po zmagi nad Rokom Koblarjem (TK-MED) napredoval Mak Miković (ŠD_LTA).

Uspešno sta prvo oviro med drugim preskočila 1. nosilec Max Stollecker (TR-KR) in 2. nosilec Ažbe Jarc (TK-MED). Prvega v 2. kolu čaka obračun proti Dmitryju Subochu (MORJE), drugega proti Paolu Angeliju (ŽTKMB).

Še preden bodo fantje v sredo odigrali tekme 2. kola, pa se bodo na igriščih TK Branik Maribor prvič predstavila tudi dekleta. Na letošnjem zimskem državnem prvenstvu U18 vloga 1. nosilke pripada Pii Petelinšek (ŽTKMB), na drugi strani žreba je 2. nosilka turnirja Beti Butina Jazbec (ŽTKMB). Visoko ciljajo tudi Zala Vnuk (MAXLJ), Nala Kovačič (ŽTKMB), Eva Zalokar (TR-KR), Anamari Žnuderl (MU-SO) in še kar nekaj odličnih tekmovalk.

Žreb in vsi rezultati