DP Petrol U18: Derbi kvalifikacij pripadel Senici, ponedeljek prinaša obračun Hribarja in Videnoviča

V ponedeljek se bo ob 9. uri dopoldan pričel glavni del zimskega državnega prvenstva Petrol U18. Nekaj zanimivih dvobojev smo videli že v kvalifikacijah, ki so potekale v prvem decembrskem vikendu. 

Alja Senica v 1. kolu proti Niki Završki. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Preberite tudi:
DP U18: Začenja se boj za zimskega državnega prvaka

Skozi kvalifikacijsko sito se je v glavni del turnirja prebilo osem fantov in osem deklet, ki bodo poizkušali v ponedeljek in torek narediti še korak naprej in si mogoče priboriti mesto v 2. kolu.

Medtem, ko so nekateri tekmovalci in tekmovalke hitro rešili vprašanje preboja v glavni del turnirja, je bilo precej bolj napeto na dvoboju zadnjega kola kvalifikacij med Aljo Senico (ŽTKMB) in Evo Cikajlo (RADOM). Zmagovalko je odločil t.i. super tie-break, ki ga je z rezultatom 11:9 dobila Senica.

Z identičnim rezultatom se je končal tudi kvalifikacijski dvoboj med Klasom Gorenškom (TR-KR) in Tomom Srakarjem (MAJA). V glavni del turnirja je napredoval Gorenšek, ki se bo v 1. kolu glavnega dela turnirja pomeril proti Carlu Angeliju (ŽTKMB), medtem ko Senico čaka dvoboj proti Niki Završki (ŠD_LTA).

V ponedeljek se bodo na igriščih ŽTK Maribor odvili vsi dvoboji 1. kola v konkurenci fantov, v torek sledi še 1. kolo pri dekletih.

ŽREB, PONEDELJKOV IN TORKOV RAZPORED