DP Petrol U18: Butina Jazbečeva nadigrala 1. nosilko, Mohar presenetil Videnoviča

Na igriščih ŽTK Maribor je za igralci in igralkami tudi 2. kolo zimskega državnega prvenstva v starostni kategoriji Petrol U18. Za največji presenečenji sta poskrbela Beti Butina Jazbec in Vid Mohar.

Vid Mohar je v zaključku dvoboja pokazal več od Videnoviča. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Sredin dvoboj na tepih igrišču ŽTK Maribor je bil usoden za 1. nosilko turnirja Laro Flerin (TR-KR), ki ni našla orožja proti dve leti mlajši Beti Butini Jazbec (ŽTKMB). Za 13-letno Beti je to že četrta zmaga te dni na Štajerskem. Dvema kvalifikacijskima zmagama je v torek najprej dodal še prepričljivo zmago nad Julijo Bogatin (LUKAKP), v 2. kolu pa je bila zanesljivo boljša tudi od Flerinove.

Malce nepričakovano se je od turnirja v 2. kolu poslovil še en predstavnik TK Triglav Kranj, in sicer 3. nosilec turnirja Luka Videnovič, ki je po treh nizih moral priznati premoč Vidu Moharju (GROSU). Od nosilcev je tekmovanje v 2. kolu zaključil še Max Stollecker (TR-KR), ki je klonil proti Carlu Angeliju (ŽTKMB), pri dekletih pa se je v 2. kolu končala pot Eve Muller Uhan (TC-LJ). Ta je z 1:6 in 1:6 klonila proti Pii Petelinšek.

Preberite tudi:
DP U18: Začenja se boj za zimskega državnega prvaka
DP U18: Derbi kvalifikacij pripadel Senici, ponedeljek prinaša obračun Hribarja in Videnoviča
DP U18: V 2. kolo napredovali vsi nosilci, najbolj prepričljiva Premzl in Švec
DP U18: Pračkova in Mumlekova v 2. kolo brez izgubljene igre, naprej tudi prvi dve nosilki

Najbolj izenačenemu zaključku smo bili priča na dvoboju med 2. nosilcem Nejcem Škorjancem (TK-TOP) in Aljažem Kirbišem (BR-MB). V četrtfinale se je prebil Škorjanc, ki je tretji niz dobil s 7:5. Med najboljših osem so v konkurenci fantov napredovali še Maj Premzl, Lun Obrul, Žiga Švec (vsi ŽTKMB), Tristan Flander (TK-TOP) in Ažbe Jarc (TKMED), pri dekletih pa ob že omenjenih Butini Jazbečevi in Petelinškovi še Zala Vnuk (MAXLJ), Lija Mumlek, Nala Kovačič (obe ŽTKMB), Anamari Žnuderl (MU-SO), Ana Tara Praček (LUKAKP) in Kaja Najzer (TK-IN).

Zimsko državno prvenstvo Petrol U18
(ŽTK Maribor, tepih, dvorana)

FANTJE

Četrtfinale
Premzl M. – Flander T.
Obrul L. – Jarc A.
Švec Ž. – Mohar V.
Angeli C. – Škorjanc N.


DEKLETA

Četrtfinale
Butina Jazbec B. – Vnuk Z.
Mumlek L. – Petelinšek P.
Najzer K. – Praček A. T.
Kovačič N. – Žnuderl A.