DP U12: Za naslov znova Grubešićeva in Kovačevićeva, pri dečkih 1. in 2. nosilec obstala v polfinalu

Na igriščih TK Branik Maribor so četrtkov dvojni program na zimskem državnem prvenstvu brez napak oddelali le najboljši štirje. Tako finale dečkov kot tudi finale deklic bo odigran jutri, v petek, 14. januarja. 

Mulej in Kozjak končala na 3. – 4. mestu.

Preberite tudi:
DP U12: Mulej odbil napad Broliha, derbi 1. kola Meolicu
DP U12: Vseh osem nosilk napredovalo v četrtfinale, Meolic bo izzval Muleja

Pri dečkih v četrtfinalu nismo videli presenečenj. Vlogo favoritov so upravičili Alekej Mulej (MAJA), Sergej Videnovič (TR-KR), Peter Škundrič (ŽTKMB) in Matija Kozjak (TK-CC). Kot edini je niz oddal zadnji, ki pa se je proti Stefanu Đokiču (SL-LJ) odlično odzval ob zaostanku ter drugi in tretji niz dobil brez izgubljene igre.

V polfinalu sta odlično formo potrdila Peter Škundrič, ki je prepričljivo odpravil Kozjaka, ter Sergej Videnovič, ki je v boju za finale zaustavil 1. nosilca Muleja. V finalu se bosta tako prvič v letošnji zimski sezoni med seboj pomerila Škundrič in Videnovič. Pred tem sta si igralca nasproti stala dvakrat, oba obračuna sta pripadla Videnoviču.

Zimsko državno prvenstvo U12
(TK Branik Maribor, pesek)

DEČKI

Četrtfinale
Mulej A. – Meolic E. 6:0, 6:3
Videnovič S. – Požonec L. 6:0, 6:1
Škundrič P. – Pečovnik J. 6:1, 6:1
Kozjak M. – Đokič S. 2:6, 6:0, 6:0

Polfinale
Videnovič S. – Mulej A. 7:6(3), 6:3
Škundrič P. – Kozjak M. 6:2, 6:1

Finale: Videnovič S. – Škundrič P. [14.1.]


Pri deklicah smo bili v četrtfinalu priča dvema obračunoma, ki sta se končala zelo hitro. Una Grubešić (GFTA) in Sara Kovačević (MAJA), ki skupaj uspešno nastopata tudi v dvojicah, sta upravičile vlogo favoritinj proti Niki Kožuh (TKMED) oz. Tinkari Novak (TKMED), precej bolj izenačeno pa je bilo na drugih dveh tekmah. Tam se je končala pot 3. nosilke Brine Milovanović Stamejčič (TKMED) in 4. nosilke Hane Peterlin Pahor (BENČ), ki sta morale priznati premoč Lili Štusaj (ŠD_LOK) oz. Niki Štor (RAVNE).

V polfinalu Grubešićeva Štusajevi ni dopustila pravih možnosti za presenečenje, bolj izenačen obračun pa smo spremljali med Štorovo in Kovačevićevo. Na koncu je vendarle vlogo favoritinje upravičila Sara Kovačević, ki bo v boju za naslov zimske državne prvakinje še tretjič v letošnji zimski sezoni izzvala Grubešićevo. Ta je prvi obračun v novembru dobila z 2:6, 6:0 in 6:0, drugega, konec decembra, pa s 7:5 in 6:4.

DEKLICE

Četrtfinale
Grubešić U. – Kožuh N. 6:0, 6:1
Štusaj L. – Milovanović Stamejčič B. 7:5, 4:6, 6:3
Štor N. – Peterlin Pahor N. 6:4, 2:6, 6:2
Kovačević S. – Novak T. 6:0, 6:1

Polfinale
Grubešić U. – Štusaj L. 6:0, 6:1
Kovačević S. – Štor N. 6:3, 7:5

Finale: Grubešić U. – Kovačević S. [14.1.] Vsi pretekli rezultati