DP U12: Vseh osem nosilk napredovalo v četrtfinale, Meolic bo izzval Muleja

V sredo so igralci do 12. leta starosti na igriščih TK Branik Maribor odigrali vse tekme 2. kola zimskega državnega prvenstva. Večjih presenečenj ni bilo, od nenosilcev se je v četrtfinale prebil le Erik Meolic. 

Peter Škundrič brez težav napredoval v četrtfinale. (Foto: FB)

Preberite tudi:
DP U12: Mulej odbil napad Broliha, derbi 1. kola Meolicu

Prva nosilca Aleksej Mulej (MAJA) in Una Grubešić (GFTA) v tekmi 2. kola nasprotnikoma nista ponudila pravih možnosti za presenečenje. Mulej se bo v četrtek za mesto v polfinalu pomeril proti Eriku Meolicu (TK-CC), ki je sploh edini na zimskem državnem prvenstvu uspel premagati nosilca. To mi je uspelo v 1. kolu, ko je bil boljši od Marka Pavčiča (TKMED), v 2. kolu pa je svoj uspeh nadgradil še z zmago proti Lovru Zajcu Hacetu (OL-LJ).

Prepričljivo sta znova nastopila tudi druga najvišje postavljena igralca, Matija Kozjak (TK-CC) in Sara Kovačević (MAJA). Tudi po drugem dvoboju brez ene same izgubljene igre ostaja Sergej Videnovič (TR-KR), še naprej v tej sezoni odlično nastopa tudi Nika Štor (RAVNE), ki je v 2. kolu nasprotnici oddala eno samo igro.

Ob že omenjenih igralcih so si mesto v četrtkovem četrtfinalu priborili še Nika Kožuh, Brina Milovanović Stamejčič, Tinkara Novak (vse TKMED), Lili Štusaj (ŠD_LOK) in Hana Peterlin Pahor (BENČ) pri deklicah, ter Luka Požonec (TK-CC), Jaša Pečovnik, Stefan Đokič (oba SL-LJ) in Peter Škundrič (ŽTKMB) pri dečkih.

Zimsko državno prvenstvo U12
(TK Branik Maribor, pesek)

DEČKI

Četrtfinale
Mulej A. – Meolic E.
Videnovič S. – Požonec L.
Pečovnik J. – Škundrič P.
Đokič S. – Kozjak M.

DEKLICE

Četrtfinale
Grubešić U. – Kožuh N.
Milovanović Stamejčič B. – Štusaj L.
Štor N. – Peterlin Pahor H.
Novak T. – Kovačević S.


 Vsi dosedanji rezultati