DP U12: Una Grubešić in Peter Škundrič po preobratu postala zimska državna prvaka

Na igriščih TK Branik Maribor smo dobili nova zimska državna prvaka v starostni kategoriji U12. Najboljša sta postala Una Grubešić iz GFTA in Peter Škundrič iz ŽTK Maribor. 

Najboljši na zimskem državnem prvenstvu U12.

Preberite tudi:
DP U12: Mulej odbil napad Broliha, derbi 1. kola Meolicu
DP U12: Vseh osem nosilk napredovalo v četrtfinale, Meolic bo izzval Muleja
DP U12: Za naslov znova Grubešićeva in Kovačevićeva, pri dečkih 1. in 2. nosilec obstala v polfinalu

Zimsko državno prvenstvo U12
(TK Branik Maribor, pesek)

V konkurenci dečkov je Peter Škundrič (ŽTKMB) svoje izjemne predstave v letošnji zimski sezoni kronal še z naslovom zimskega državnega prvaka U14. Kot zadnji mu je nasproti stal Sergej Videnovič (TR-KR), katerega pred tem na dveh medsebojnih tekmah še ni premagal. Tudi tokrat je tekmo bolje pričel Videnovič, ki je prvi niz hitro dobil s 6:1, a Škundrič je našel pot do preobrata. V nadaljevanju je na igrišču pokazal več od nasprotnika in finalni obračun dobil s končnim rezultatom 1:6, 6:2 in 6:1.

Videnovič je pred tem v polfinalu ugnal 1. nosilca turnirja Alekseja Muleja (MAJA), Škundrič pa je bil boljši od Matije Kozjaka (TK-CC). Za Škundriča je to že tretja turnirska zmaga v letošnji zimski sezoni. Predtem je bil v decembru na igriščih ŠD LTA najboljši na Odmev U14 turnirju B kategorije, le dober teden dni kasneje pa je na istih igriščih osvojil še turnir U12.

DEČKI

Četrtfinale
Mulej A. – Meolic E. 6:0, 6:3
Videnovič S. – Požonec L. 6:0, 6:1
Škundrič P. – Pečovnik J. 6:1, 6:1
Kozjak M. – Đokič S. 2:6, 6:0, 6:0

Polfinale
Videnovič S. – Mulej A. 7:6(3), 6:3
Škundrič P. – Kozjak M. 6:2, 6:1

Finale: Škundrič P. – Videnovič S. 1:6, 6:2, 6:1

Dvojice, finale: Kozjak M./Videnovič S. – Đokič S./Pečovnik J. 7:5, 6:4  


Pri deklicah sta se za naslov zimske državne prvakinje med seboj še enkrat več pomerili Una Grubešić (GFTA) in Sara Kovačević (MAJA). Igralki se odlično poznata, skupaj nastopata v dvojicah, na igrišču TK Branik Maribor pa sta si nasproti stali že četrtič v letošnji zimski sezoni.

Tokrat se je še drugič zgodilo, da je tekmo bolje pričela Kovačevićeva, ki je prvi niz dobila s 6:2, a tudi tokrat je večji pokal na koncu romal v roke Grubešićeve. Ta je tako v drugem nizu kot tudi v tretjem odgovorila z enako mero in se veselila prvega naslova državne prvakinje. Pred Kovačevićevo je Una po vrsti z 2:0 v nizih premagala Iso Vreže, Lizo Butino Jazbec (obe ŽTKMB), Niko Kožuh (TKMED) in v polfinalu še Lili Štusaj (ŠD_LOK). Kovačevićeva je bila v spodnjem delu žreba v polfinalu boljša od Nike Štor (RAVNE).

DEKLICE

Četrtfinale
Grubešić U. – Kožuh N. 6:0, 6:1
Štusaj L. – Milovanović Stamejčič B. 7:5, 4:6, 6:3
Štor N. – Peterlin Pahor N. 6:4, 2:6, 6:2
Kovačević S. – Novak T. 6:0, 6:1

Polfinale
Grubešić U. – Štusaj L. 6:0, 6:1
Kovačević S. – Štor N. 6:3, 7:5

Finale: Grubešić U. – Kovačević S. 2:6, 6:2, 6:2

Dvojice, finale: Grubešić U./Kovačević S. – Milovanović Stamejčič B./Peterlin Pahor H. 6:1, 6:0 Vsi pretekli rezultati