DP U12: Stela Antolinc boljša od Lili Štusaj, pri dečkih vsi nosilci med osem

Vzporedno z državnim prvenstvom U16, ki se odvija v Kranju, na igriščih TD Slovan poteka državno prvenstvo za igralce in igralke v starostni kategoriji U12. Tekmovalci se bližajo zaključni fazi tekmovanja. 

Sara Kovačević v četrtfinalu proti Steli Antolinc. (Foto: Instagram)

Pri dečkih smo na vseh tekmah v uvodnih dveh kolih zmagovalca dobili že po dveh nizih. Za najbolj izenačen dvoboj uvodnega dela turnirja sta v 2. kolu poskrbela Jaša Pečovnik (SL-LJ) in Erik Meolic (TK-CC). Napredovanja med najboljših osem se je veselil Pečovnik, ki je tekmo dobil z rezultatom 6:4 in 7:6(7). Za mesto v polfinalu se bo pomeril proti 4. nosilcu Alekseju Muleju (MAJA).

Ob Muleju so se brez večjih težav v četrtfinale prebili tudi prvi trije nosilci, Peter Škundrič (ŽTKMB), Matija Kozjak (TK-CC) in Sergej Videnovič (TR-KR).

Pri deklicah so prve štiri nosilke, Una Grubešić (GFTA), Sara Kovačević (MAJA), Brina Milovanović Stamejčič (TKMED) in Hana Peterlin Pahor (BENČ), uspešno preskočile prvi dve oviri, v 2. kolu pa se je ustavilo 7. nosilki Lili Štusaj (ŠD_LOK), ki je po treh nizih morala priznati premoč Steli Antolinc (ŠD_LTA).

Državno prvenstvo U12
(TD Slovan, pesek, zunaj)

Sredin razpored

DEČKI

Četrtfinale
Škundrič P. – Pavčič M.
Videnovič S. – Škundrić M.
Pečovnik J. – Mulej A.
Đokić S. – Kozjak M.

DEKLICE

Četrtfinale
Grubešić U. – Novak T.
Peterlin Pahor H. – Kožuh N.
Štor N. – Milovanović Stamejčič B.
Antolinc S. – Kovačević S.

Pretekli rezultati