DP U12: Mulej odbil napad Broliha, derbi 1. kola Meolicu

Vzporedno z zimskim državnim prvenstvom v starostni kategoriji U16, se za naslov zimskega državnega prvaka merijo tudi igralci in igralke do 12. leta starosti. Prvenstvo se odvija na igriščih TK Branik Maribor. 

Sara Kovačević in Aleksej Mulej uspešno čez prvo oviro. (Foto: Instagram)

Po tem, ko so v ponedeljek vse tekme 1. kola glavnega dela turnirja odigrali dečki, so v torek na igrišče prvič stopile tudi deklice. Pričakovano sta si mesto v 2. kolu priigrali 1. nosilka Una Grubešić (GFTA) in 2. nosilka Sara Kovačević (MAJA). Zelo zanesljivo so odigrale tudi preostale nosilke in se vse prebile nadaljnje tekmovanje.

Bolj izenačeno je bilo dogajanje pri dečkih, kjer se je že v 1. kolu z resnim testom srečal 1. nosilec turnirja Aleksej Mulej (MAJA). Ta je proti Jaki Brolihu (BR-MB) za zmago potreboval tri nize, premoč Eriku Meolicu (TK-CC) pa je moral priznati 8. nosilec turnirja Mark Pavčič (TKMED). Med vsemi sta bila na uvodu najbolj zanesljiva Sergej Videnovič (TR-KR) in Peter Škundrič (ŽTKMB), ki sta tako kot Grubešićeva v 2. kolo napredovala brez izgubljene igre.

V sredo bomo na igriščih TK Branik Maribor dobili vse udeležence četrtfinala. Točen dnevni razpored zaenkrat še ni znan.

Zimsko državno prvenstvo U12
(TK Branik Maribor, pesek)

Vsi rezultati