DP U12: Mark Pavčič presenetil 1. nosilca, Sara Kovačević v polfinale brez izgubljene igre; četrtkovi dvoboji prestavljeni na petek

Na državnem prvenstvu za igralce do 12. leta starosti so bili v sredo odigrani vsi četrtfinalni obračuni. Za največje presenečenje je poskrbel Mark Pavčič (TKMED), ki je v dveh nizih izločil 1. nosilca turnirja Petra Škundriča (ŽTKMB). 

Mark Pavčič na Kodeljevem boljši od leto dni starejšega Škundriča.

Mark Pavčič iz TK Spin Medvode je zimskega državnega prvaka in zmagovalca zadnjih 5 U12 turnirjev pod okriljem Tenis Slovenije premagal z rezultatom 6:3 in 6:3. V polfinalu ga čaka dvoboj proti Sergeju Videnoviču (TR-KR), ki prav tako na Kodeljevem zaenkrat nastopa zelo prepričljivo.

V drugem polfinalnem paru se bosta za mesto v finalu pomerila predstavnik domačega kluba Jaša Pečovnik in Matija Kozjak (TK-CC). Prvi je bil v četrtfinalu s 6:4 in 6:3 boljši od Alekseja Muleja (MAJA), drugi od Stefana Đokića (SL-LJ).

Tudi pri deklicah je predstavnica TK Spin Medvode Tinkara Novak nudila zelo dober odpor 1. nosilki. Una Grubešić (GFTA) je dvoboj dobila s 7:6(2), 6:4. V polfinalu jo čaka dvoboj proti še eni članici TK Spin Medvode, Niki Kožuh (TKMED).

Za finalno vstopnico se bosta pomerili še Nika Štor (RAVNE) in Sara Kovačević (MAJA). Nika je s 6:2 in 6:3 ugnala Brino Milovanović Stamejčič (TKMED), medtem ko je Sara s 6:0 in 6:0 premagala Stelo Antolinc (ŠD_LTA), ki je predtem presenetila Lili Štusaj (ŠD_LOK).

Preberite tudi:
DP U12: Stela Antolinc boljša od Lili Štusaj, pri dečkih vsi nosilci med osem

Državno prvenstvo U12
(TD Slovan, pesek, zunaj)

Četrtkov razpored

DEČKI

Četrtfinale
Pavčič M. – Škundrič P. 6:3, 6:3
Videnovič S. – Škundrić M. 6:0, 6:1
Pečovnik J. – Mulej A. 6:4, 6:3
Kozjak M. – Đokić S. 6:1, 7:5

Polfinale
Pavčič M. – Videnovič S.
Pečovnik J. – Kozjak M.


DEKLICE

Četrtfinale
Grubešić U. – Novak T. 7:6(2), 6:4
Kožuh N. – Peterlin Pahor H. 6:3, 6:4
Štor N. – Milovanović Stamejčič B. 6:2, 6:3
Kovačević S. – Antolinc S. 6:0, 6:0

Polfinale
Grubešić U. – Kožuh N.
Štor N. – Kovačević S.

Pretekli rezultati