DP Petrol U18: Pračkova in Mumlekova v 2. kolo brez izgubljene igre, naprej tudi prvi dve nosilki

Po tem, ko so se v ponedeljek na igrišča ŽTK Maribor podali fantje, je dan kasneje na zimskem državnem prvenstvu v starostni kategoriji Petrol U18 napočil tudi čas za dekleta. 

Lija Mumlek v 1. kolu ni oddala niti igre. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Za razliko od ponedeljka, ko je v 2. kolo napredovalo vseh osem nosilcev, smo tokrat videli nekaj presenečenj na papirju. Alja Senica (ŽTKMB), ki je dobro igro prikazala že v kvalifikacijah, je odlično formo potrdila še proti 4. nosilki Niki Završki (ŠD_LTA), proti kateri je izgubila le tri igre. V 2. kolo sta napredovali tudi vrstnici Senice, prav tako v letu 2008 rojeni Beti Butina Jazbec in Tara Murshed (obe ŽTKMB).

Preberite tudi:
DP U18: Začenja se boj za zimskega državnega prvaka
DP U18: Derbi kvalifikacij pripadel Senici, ponedeljek prinaša obračun Hribarja in Videnoviča
DP U18: V 2. kolo napredovali vsi nosilci, najbolj prepričljiva Premzl in Švec

Od nosilk sta se ob Niki poslovila še Eva Zalokar (TR-KR) in Alja Širovnik (PTUJ). Od prve je bila boljša Nala Kovačič (ŽTKMB), od druge Neža Rogl (ZKLUB). Brez izgubljene igre sta se v 2. kolo uvrstili Lija Mumlek (ŽTKMB) in Ana Tara Praček (LUKAKP), izjemno prepričljive so bile tudi Pia Petelinšek (ŽTKMB), Aja Tanko (TANKO), Kaja Najzer (TK-IN) in Rima Kočevar (TKMED).

Brez pretresov sta si mesto v nadaljnjem tekmovanju priigrali tudi prvi dve nosilki. Lara Flerin (TR-KR) je s 6:4 in 6:2 ugnala Mio Saro Ribnikar (TK-CC), Anamari Žnuderl (MU-SO) je bila s 6:3 in 6:3 boljša od Katarine Stefanije Mrvar (ŠENTJ).

V sredo bodo na igriščih ŽTK Maribor odigrane vse tekme 2. kola tako v konkurenci fantov kot tudi v konkurenci deklet.

VSI REZULTATI