DP člani(ce) – po 3. dnevu: Miković boljši od Bezjaka, konec za 1. nosilko

Na igriščih TK Spin Medvode se igralci bližajo zaključku Telemach zimskega članskega državnega prvenstva. Tako v moški kot tudi v ženski konkurenci so ostali le še najboljših štirje. 

Nik Miković bo v polfinalu izzval 1. nosilca turnirja. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

PREBERITE TUDI:
DP člani(ce) – po 1. dnevu: Petelinškova boljša od Brglezove, slovo 8. nosilca
DP člani(ce) – po 2. dnevu: Rebčeva boljša od Pračkove, Vetrih izločil 2. nosilca

V sredo se je kar sedem od skupno osmih četrtfinalnih obračunov končalo po dveh nizih. Kot edina sta v tretji niz vstopila 3. nosilec turnirja Gašper Bezjak (ŽTKMB) in Nik Miković (ŠD_LTA). Polfinalno vstopnico si je priigral štiri leta mlajši Nik, ki bo v polfinalu izzval 1. nosilca turnirja Matica Dimica (TR-KR). Ta je v četrtfinalno tekmo vstopil zelo odločno, hitro povedel s 5:0, nato pa je njegov nasprotnik Jaka Protič Žakelj (BR-MB) dvoboj predal.

V četrtfinalu se je končala tudi pot predstavnika domačega kluba Ažbeta Jarca, ki je s 3:6 in 6:7(6) klonil proti Marselu Žnuderlu (ŽTKMB). Še naprej proti finalu odločno koraka Miha Vetrih (SGRAD), ki je v 2. kolu premagal 2. nosilca turnirja Tina Kovačiča (ŽTKMB), v četrtfinalu pa bil z 2:0 v nizih boljši še od Jana Kupčiča (ŽTKMB).

Spremljajte dogajanje z igrišč TK Spin Medvode v živo TUKAJ.

Bolj enostranskim dvobojem smo bili priča v ženski konkurenci, kjer so se trije dvoboji končali zelo hitro. Kristina Novak (RADOM) je bila s 6:3 in 6:0 boljša od 1. nosilke turnirja Hane Bečirovič Novak (ŽTKMB), še bolj prepričljivi pa sta bili Anali Kočevar (TKMED) in Pia Marija Rebec (TC-LJ). Omenjenim igralkam bo v polfinalu družbo delala 2. nosilka turnirja Noka Jurič (CTA), ki se bo za mesto v polfinalu pomerila proti Rebčevi.

Četrtkov program v Medvodah bosta ob 10. uri dopoldan na enem od igrišč odprla Matic Dimic in Nik Miković, istočasno se bosta na teren podali tudi Kristina Novak in Anali Kočevar.

Telemach zimsko člansko državno prvenstvo
(TK Spin Medvode, trda podlaga)

MOŠKI

Četrtfinale
Dimic M. – Protič Žakelj J. 5:0* – predaja
Miković N. – Bezjak G. 6:2, 3:6, 6:3
Žnuderl M. – Jarc A. 6:3, 7:6(6)
Vetrih M. – Kupčič J. 6:3, 6:2

Polfinale
Dimic M. – Miković N.
Žnuderl M. – Vetrih M.


ŽENSKE

Četrtfinale
Novak K. – Bečirovič Novak H. 6:3, 6:0
Kočevar A. – Marenk M. 6:0, 6:1
Rebec P. M. – Petelinšek P. 6:1, 6:1
Jurič N. – Radišič M. 7:6(5), 6:2

Polfinale
Novak K. – Kočevar A.
Rebec P. M. – Jurič N.