DP člani(ce) – po 2. dnevu: Rebčeva boljša od Pračkove, Vetrih izločil 2. nosilca

Na igriščih TK Spin Medvode se je v torek končalo 2. kolo glavnega dela Telemach zimskega članskega državnega prvenstva. Brez preboja v četrtfinale je ostal 2. nosilec Tino Kovačič.

Miha Vetrih boljši od Tina Kovačiča. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

PREBERITE TUDI:
DP člani(ce) – po 1. dnevu: Petelinškova boljša od Brglezove, slovo 8. nosilca

Predstavniku ŽTK Maribor ponedeljkov prosti dan kot kaže ni ustrezal, saj ga je v 2. kolu s 6:2 in 7:5 premagal Miha Vetrih (SGRAD). Za las je celo kožo odnesel 3. nosilec Gašper Bezjak (ŽTKMB), ki je s 7:5 v tretjem nizu ugnal Aljaža Kirbiša (BR-MB). Za podobno izenačen dvoboj sta poskrbela Marsel Žnuderl (ŽTKMB) in Maks Lukman (TKMED). Napredovanja v četrtfinale se je veselil Žnuderl, ki je tretji niz dobil s 7:5.

V četrtfinale se je brez kakršnihkoli težav prebil 1. nosilec turnirja Matic Dimic (TR-KR), ki se bo v sredo pomeril proti Jaki Protiču Žaklju (BR-MB). Med najboljših osem so se prebili še Nik Miković (ŠD_LTA), Ažbe Jarc (TKMED) in Jan Kupčič (ŽTKMB).

Spremljajte dogajanje z igrišč TK Spin Medvode v živo TUKAJ.

V ženski konkurenci se je vseh osem tekem 2. kola končalo že po dveh odigranih nizih. Še najbolj izenačeno je bilo na obračunu med 2. nosilko Noko Jurič (CTA) in Manco Lampret (BR-MB). Igralki sta v drugem nizu odigrali zelo dolgo podaljšano igro, ki jo je s 13:11 dobila zmagovalka Juričeva. Ta se bo v četrtfinalu pomerila proti Maji Radišič (ŠD_LTA), ki je bila prepričljivo boljša od Zale Vnuk (MAXLJ).

Najmlajša četrtfinalistka je postala leta 2006 rojena Pia Petelinšek (ŽTKMB), ki bo v boju za polfinale poizkušala presenetiti Pio Marijo Rebec (TC-LJ). Ta je v 2. kolu s 6:3 in 6:4 premagala Ano Taro Praček (LUKAKP). Med najboljših osem so se prebile še Hana Bečirovič Novak (ŽTKMB), Kristina Novak (RADOM), Meta Marenk (TR-KR) in Anali Kočevar (TKMED).

Telemach zimsko člansko državno prvenstvo
(TK Spin Medvode, trda podlaga)

MOŠKI

Četrtfinale
Dimic M. – Protič Žakelj J.
Bezjak G. – Miković N.
Jarc A. – Žnuderl M.
Kupčič J. – Vetrih M.

ŽENSKE

Četrtfinale
Bečirovič Novak H. – Novak K.
Marenk M. – Kočevar A.
Rebec P. M. – Petelinšek P.
Radišič M. – Jurič N.