DP člani(ce) – po 1. dnevu: Petelinškova boljša od Brglezove, slovo 8. nosilca

Na igriščih TK Spin Medvode in TK Triglav Kranj se je v ponedeljek končalo 1. kolo glavnega dela Telemacha članskega zimskega državnega prvenstva. S turnirjem so že zaključili tudi nekateri nosilci.

Pia Petelinšek boljša od Pije Brglez. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Za najlepše presenečenje 1. kola je poskrbela 15-letna Pia Petelinšek (ŽTKMB), ki je z 2:0 v nizih premagala 10 let starejšo Pijo Brglez (BR-MB). Ob slednji se je od nosilk že v 1. kolu poslovila tudi Kristina Tina Godec (ASLIT), ki ni imela pravih možnosti proti Maji Radišič (ŠD_LTA).

Brez izgubljene igre je v 2. kolo napredovala Julija Bogatin (LUKAKP), podobno prepričljive so bile Meta Marenk (TR-KR), Pia Marija Rebec (TC-LJ) in Ana Tara Praček (LUKAKP), ki so izgubile eno samo igro. V tretji niz sta se prevesila dva obračuna, katerih zmagovalki sta postali Anamari Žnuderl (MU-SO) in Zala Vnuk (MAXLJ).

Spremljajte dogajanje z igrišč TK Spin Medvode v živo TUKAJ.

Za najbolj izenačen obračun dneva sta v Kranju poskrbela Aljaž Kirbiš (BR-MB) in Mark Andrejič Goljar (TR-KR). Zmagovalca je odločila podaljšana igra tretjega niza, ki jo je z rezultatom 7:1 dobil Kirbiš. Ta se bo v 2. kolu pomeril proti Gašperju Bezjaku (ŽTKMB), kije bil s 6:3 in 7:5 boljši od Tilna Potočnika (ŠD_LTA).

Od nosilcev se je v 1. kolu poslovil le 8. nosilec Jošt Plestenjak (SL-LJ), ki je s 3:6 in 3:6 klonil proti Jaki Tomažinu (ASLIT). Z identičnim rezultatom je Nik Miković (ŠD_LTA) premagal Carla Angelija (ŽTKMB), Jan Kupčič (ŽTKMB) je z 2:0 v nizih premagal Luko Videnoviča (TR-KR), še pred tretjim nizom pa so se končali tudi vsi preostali dvoboji 1. kola.

V torek se bosta prvič na tem zimskem članskem državnem prvenstvu predstavila tudi 1. nosilec Matic Dimic (TR-KR) in 2. nosilec Tino Kovačič (ŽTKMB), enako velja tudi za 1. nosilko Hano Bečirovič Novak (ŽTKMB) in 2. nosilko Noko Jurič (CTA).

VSI REZULTATI 1. KOLA

TORKOV RAZPORED