Domačinka v Wimbledonu zaustavila Elo Nalo Milić, Artnak s Čehom rešil 6 zaključnih žog

V ponedeljek sta v Wimbledonu na igrišče znova stopila oba slovenska mladinca Ela Nala Milić in Bor Artnak. Prva je po porazu proti domačinki zaključila z letošnjimi nastopi na t. i. sveti travi, medtem ko drugi še naprej ostaja v igri za vrhunski rezultat tako v posamični konkurenci kot tudi v dvojicah. 

Bor Artnak bo v torek lovil preboj v 3. kolo med posamezniki. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Ela Nala Milić (78. mladinka sveta) ima za seboj nekaj odličnih tednov na travnati podlagi. Navdušila je že v zaključku meseca junija v Nottinghamu, kjer se je na mladinskem turnirju ITF 1. ranga uvrstila tako v finale turnirja posameznic kot tudi v finale dvojic. Odlično formo je potrdila tudi v Wimbledonu, kjer se je prebila do treh zmag, nato pa z nastopi končala v 2. kolu glavnega dela turnirja. Slovenka je naletela na razpoloženo domačinko Jasmine Conway (80. mladinka sveta), ki je dvoboj dobila s 6:3 in 6:0.

V svojem drugem nastopu na letošnjem Wimbledonu pa je svojo drugo zmago zabeležil Bor Artnak (16. mladinec sveta). Slovenski igralec je uspešno preskočil tudi prvo oviro v dvojicah, in sicer v paru s Čehom Hynekom Bartonom. Igralca sta na poti do zmage s 3:6, 7:6(9) in 10:7 rešila kar 6 zaključnih žogic. V torek bo Artnak zaigral v 2. kolu turnirja posameznikov, kjer mu bo nasproti stal Američan Alexander Frusina (52. mladinec sveta), nov preizkus v dvojicah pa ga čaka v sredo.

Wimbledon 2022

MLADINCI

Posamezno, 1. kolo
Artnak B. (Slo/14) – Inchauspe P. (Fra) 7:6(4), 6:1
Milić E. N. (Slo/Q) – Moyano L. (Arg/9) 6:1, 3:6, 6:1

2. kolo
Artnak B. (Slo/14) – Frusina A. (Zda) [5.7.]
Milić E. N. (Slo/Q) – Conway J. (Vb/WC) 3:6, 0:6

Dvojice
1. kolo
: Artnak B./Barton H. – Barbier Gazeu P./Gea A. 3:6, 7:6(9), 10:7
Osmina finala: (8)Artnak B./Barton H. – Gorzny S./Michelsen A.


Že odigrano

Posamezno
1. kolo kvalifikacij: Milić E. N. (Slo/3) – Paradisi A. (Ita) 7:5, 6:1
2. kolo kvalifikacij: Milić E. N. (Slo/3) – Rustemova Z. (Kaz) 6:4, 6:3