Đokovića zelo verjetno bo v Sydney na pokal ATP, poročajo mediji

Najboljši teniški igralec sveta Novak Đoković zelo verjetno ne bo nastopil za Srbijo na pokalu ATP, ki bo od 1. januarja potekal v Sydneyju, poročanje srbskega Blica povzema tudi francoska tiskovna agencija AFP. “Novak 99 odstotno ne bo potoval na pokal ATP,” je za Blic dejal vir blizu Dokovića.

Dodal je: “Trenira trenira doma in se je odločil, da bo to tekmovanje izpustil.” Srbijo naj bi tako v dvobojih proti Norveške, Čila in Španije tako zastopali Filip Krajinović, Dušan Lajović, Matej Sabanov, Nikola Ćaćić in Nikola Milojević. V Avstraliji ne bo niti selektorja Viktorja Troickega.

Novak Đoković je 8. decembra po besedah organizatorjev uvrščen na seznamu posameznikov za nastop na odprtem prvenstvu Avstralije, prvem turnirju za grand slam v sezoni 2022.

Srbski zvezdnik in številka ena lestvice ATP je bil dlje časa vprašljiv za nastop v Melbournu, ker ne želi razkriti svojega cepilnega statusa. Štiriintridesetletni Beograjčan se je dan prej, 7. decembra, znašel tudi na seznamu potrjenih tenisačev za nastop na pokalu ATP. Ta turnir bo potekal med 1. in 9. januarjem v Sydneyju, v zvezni državi Novi južni Wales.

Na OP Avstralije pa bodo lahko igrali le polno cepljeni igralci, so večkrat sporočili tako organizatorji kot oblasti v zvezni državi Viktoriji. Đoković, ki je zagovornik svobodne izbire, vseskozi skriva cepilni status. Tako je njegova udeležba na OP Avstralije, kjer bi med 17. in 30. januarjem skušal osvojiti deseti naslov, še nejasen.

Blic poroča, za je zaenkrat v Beogradu, kjer se ob treningih posveča svoji družini in fundaciji. Njegova odločitev o nastopu na uvodnem turnirju za veliki slam sezone naj bi bila znana še pred novim letom.