Đoković znova v finalu Wimbledona

Srb Novak Đoković je drugi finalist tretjega teniškega turnirja za grand slam v sezoni. V polfinalu je prvi nosilec v Wimbledonu ugnal devetopostavljenega Britanca Camerona Norrieja z 2:6, 6:3, 6:2, 6:4. Đoković se bo v nedeljskem finalu meril z Avstralcem Nickom Kyrgiosom, ki je napredoval brez boja po predaji poškodovanega Španca Rafaela Nadala.

Petintridesetletni Đoković, ki lovi svojo 21. turnirsko zmago na grand slamih je enajstič igral polfinale Wimbledona in 43. polfinale na vseh grand slamih. Po slabem začetku je nato svoj niz zmag na sveti travi podaljšal že na 27 in je tako le še korak od sedmega naslova v Wimbledonu, s čimer bi se izenačil z Američanom Petom Samprasom, medtem ko ima en naslov več Švicar Roger Federer.

Dvoboj se je za moški posamični tenis dokaj nenavadno začel, saj so gledalci v prvih petih igrah videli kar tri odvzeme servisa, za dva je na veselje domačih navijačev poskrbel 26-letni Norrie, ki je na letošnjem Wimbledonu sploh prvič v karieri prišel dlje od tretjega kroga, in povedel s 3:2, nato pa dobil še igro na svoj začetni udarec za 4:2. Še več, ob kar precej napakah Đokovića je v sedmi igri prišel do novih dveh žogic za “break” in prvo tudi unovčil za 5:2, nato pa dokončal delo za 6:2.

V drugem nizu sta igralca dobivala igre na svoj začetni udarec, je pa imel Đoković tri žogice za “break” do vključno šeste igre, a je Norrie vse napade odbil. V osmi igri pa je Srbu, trikratnemu branilcu naslova na sveti travi, uspelo dobiti igro na servis tekmeca in povesti s 5:3 ter nato še potrditi vodstvo za 6:3.

Đoković je v uvodu tretjega niza imel tri nove priložnosti za odvzem servisa in zadnjo tudi unovčil. Tudi pozneje je igral zanesljivo in po novem “breaku” povedel s 4:1 ter niz dobil s 6:2. Za nameček je že v prvi igri četrtega niza Srb zadal nov hud udarec domačemu favoritu, saj mu je spet odvzel servis. V peti igri je Norrie obranil kar štiri žogice za nov Đokovićev “break” in se obdržal v igri, toda prvi nosilec je delo na svoj servis do konca opravil po pričakovanjih in se prebil v 32. finale na grand slamih in 126. v karieri.

V tem bo Đoković, ki je dobil še drugi medsebojni dvoboj z Norriejem, igral proti 40. igralcu sveta Kyrgiosu, ki se je v odločilni dvoboj prebil, ne da bi igral polfinale, saj je legendarni Španec Nadal zaradi poškodbe trebušne mišice dvoboj predal. “Različna igralca, različni osebnosti. Rafael Nadal, upam, da boš dobro okreval. Vsi upamo, da te kmalu spet vidimo popolnoma zdravega,” je med drugim Avstralec sporočil drugopostavljenemu Špancu, z 22 grand slami rekorderju v moški karavani.