Đoković v žrebu Indian Wellsa, njegov status ostaja nejasen

Organizatorji teniškega mastersa v Indian Wellsu so v žreb umestili tudi Novaka Đokovića, vendar za zdaj ni jasno, ali bo Srb na turnirju nastopil ali ne. V kratki izjavi za javnost so sporočili, da so v stiku z Đokovićevo ekipo, ali bo igral oziroma ali bo kot necepljen proti koronski okužbi sploh dobil dovoljenje za vstop v ZDA.

“Novak Đoković je bil na seznamu igralcev, zato smo ga umestili tudi v žreb. Ta čas smo v stiku z njegovo ekipo, ker za zdaj še ni jasno, ali bo lahko igral, saj čaka na dovoljenje ameriškega centra za nadzor nad nalezljivimi boleznimi (CDC) za vstop v državo,” so zapisali organizatorji.

Đoković je petkratni zmagovalec Indiana Wellsa, kjer so organizatorji sporočili, da bo za vstop gledalcev za turnir v kalifornijski puščavi potrebno dokazilo o popolnem cepljenju proti novemu koronavirusu.

Po predpisih vlade morajo biti vsi potniki, ki niso državljani ZDA in vstopajo v ZDA, polno cepljeni proti covidu-19. Đoković je januarja zaradi necepljenosti že ostal brez nastopa na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu.

Medtem ko Đokovićev status še ni jasen, pa je žreb pokazal priložnost enega najbolj zanimivih obračunov med novopečenim prvim igralcem sveta Rusom Danilom Medvedjevom in 21-kratnim zmagovalcem grand slamov, Špancem Rafaelom Nadalom.

Ruski zvezdnik Medvedjev naj bi se v polfinalu pomeril z Nadalom, kar bi bilo tretje srečanje teh dveh zvezdnikov v manj kot dveh mesecih. Pred tem pa se bo morda moral prvi nosilec Medvedjev v četrtfinalu pomeriti še s petim nosilcem, Grkom Stefanosom Cicipasom.

Četrti nosilec Nadal je letos dobil oba dvoboja proti ruskemu tekmecu; zmagal je v epskem finalu OP Avstralije, preden je prejšnji mesec osvojil še zmago na OP Mehike.

Medvedjev še nikoli ni zmagal v Indian Wellsu, na lanskem turnirju pa je izpadel v osmini finala.

V ženskem delu turnirja bo nastopila najboljša Slovenka Tamara Zidanšek, Kaja Juvan igra v kvalifikacijah, Andreja Klepač pa v dvojicah.