Đoković v zahtevnem obračunu premagal Nishikorija

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković ostaja v igri za koledarski grand slam. V tretjem krogu odprtega prvenstva ZDA v New Yorku je namreč po zahtevnem obračunu ugnal Japonca Keija Nishikorija s 6:7 (4), 6:3, 6:3 in 6:2. Dvoboj je trajal tri ure in pol.

Nishikori je sicer imel prednost odvzema servisa v prvem nizu, a se je 20-kratni zmagovalec turnirjev velike četverice vrnil, nato pa izgubil podaljšano igro. V drugem nizu je bil Đoković ves čas v prednosti, a je moral ubraniti kar sedem žogic za brejk, preden je po dveh urah le izenačil na 1:1 v nizih.

V tretjem je zaigral bolje, nato pa spet omogočil Japoncu vrnitev. Vseeno je v osmi igri Beograjčan vnovič vzpostavil prednost brejka in povedel. V 90. obračunu na OP ZDA je nato po zaslugi dveh odvzemov servisa v peti in sedmi igri prišel do odločilne prednosti in ostaja v igri za koledarski grand slam.

Srb je na začetku leta slavil na OP Avstralije, nato je junija dodal lovoriko na OP Francije, v travnatem delu sezone pa si je pokoril še konkurenco v Wimbledonu.

Naslednji tekmec na poti do zgodovinskega dosežka, ta je v odprti eri tenisa (od 1968) uspel le Avstralcu Rodu Laverju (1969), bo bodisi Rus Aslan Karacev bodisi Američan Jenson Brooksby.