Đoković upa na dobre novice iz ZDA

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković, ki je v nedeljo osvojil Wimbledon, še naprej upa, da bo lahko nastopil na zadnjem turnirju za veliki slam sezone, odprtem prvenstvu ZDA. Tam zahtevajo cepljenje proti koronski okužbi, Đoković pa ni cepljen in računa na izjemo ali spremembo politike.

“Nisem cepljen in se ne nameravam cepiti proti novemu koronavirusu,” je dejal 35-letnik po osvojitvi sedmega naslova v Wimbledonu.

Njegova edina možnost je, da se obveznost cepljenja razveljavi ali da dobi izjemo. “Upam, da bom dočakal dobre novice iz ZDA, ker bi res rad šel tja igrat. To bi bil verjetno naslednji veliki turnir, naslednji veliki zamah, pred tem bi igral turnir ali dva in potem OP ZDA.”

Zadnji letošnji turnir za grand slam v New Yorku se bo začel 29. avgusta. Pred kratkim je bila razveljavljena obveznost testiranja pred vstopom v ZDA, vendar je cepljenje proti koronavirusu z nekaj izjemami še vedno pogoj za vstop v državo.

“Če ne bo šlo, bom moral videti, kakšen bo moj urnik,” je dejal Đoković in dodal, da na manjših turnirjih verjetno ne bo igral.

“Če sem iskren, dvomim, da bom lovil točke za svetovno lestvico.” Ker v Wimbledonu zaradi prepovedi nastopa ruskih in beloruskih igralcev ni bilo točk, bo Đoković na današnji svetovni lestvici zdrsnil s tretjega na sedmo mesto. Računa pa, da bo njegov 21. naslov na turnirjih za grand slam dovolj za novembrski finale ATP.

Njegov trener Goran Ivanišević še vedno upa, da bo Đoković igral na OP ZDA. “Morda si bo (Joe, predsednik ZDA, op. STA) Biden premislil,” je dejal nekdanji zmagovalec Wimbledona.

“Če gre v ZDA, je to čudovito. Če ne gre v ZDA, kaj lahko storimo? Obstajajo drugi turnirji. Na svetu se dogaja veliko norih stvari. Vsak dan se nekaj spremeni, nekaj novega se zgodi. Videli bomo, kaj se bo zgodilo. Še vedno imamo mesec in pol,” je dejal Ivanišević.